Stemmen via sms-voting tijdens Aalsterse Prinsverkiezingen behoort tot het verleden…

Er zal dit jaar niet meer kunnen gestemd worden via sms-voting tijdens de komende Prins Carnavalsverkiezingen op de Grote Markt op zaterdag 07 oktober 2023. Wie wordt onze 70ste prins carnaval en volgt Yordi Ringoir op? Een vraag die leeft in Aalst onder de carnavalisten. Gezien het publiek niet meer mag stemmen ligt hun lot in handen van de juryleden…. Maar wie zijn deze juryleden? Wat drijft hen? Wie steunt wie en wat is hun achtergrond? Of door welke kandidaat werden ze gevraagd zich in te schrijven? Vele vragen waar geen antwoord kan op gegeven worden!

Onafhankelijke Joke De swaef heeft daar haar eigen mening over en zegt het volgende via een persbericht. Stel ofwel een jury samen met mensen die in andere steden of gemeenten een belangrijke taak opnemen rond alles wat met carnaval te maken heeft of die 100% neutraal zijn. Vb ex prinsen, voorzitters of leden van het feestcomité van andere steden.
Ofwel geef je gewoon de stem terug aan het publiek…. Aan ons carnavalisten, aan onze Oilsjteneers, zij zouden nog steeds de doorslag kunnen geven. Zoals onze Keizer Kamiel Sergant steeds zei, van en door het volk…

Joke De Swaef vraagt zich dan ook af wat de Aalstenaar daar van denkt. Vanwege Joke en onze redactie bij Persregio Dender succes aan de 3 kandidaten en een dikke dankjewel Yordi, je was een fantastische Prins.

(Foto: JDS)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *