Stem ook jij Utopia tot beste bib van Vlaanderen en Brussel?…

Utopia Aalst is laureaat om als beste bib van Oost-Vlaanderen uitgeroepen te worden. Vanaf vandaag tot 31 augustus mag het publiek meestemmen voor de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel. De verkiezing van de Beste Bibliotheek is een initiatief van Bibliotheekblad en wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van de VVBAD. Na een eerste selectie koos de vakjury uit 24 nominaties zes laureaten. Utopia werd voor de provincie Oost-Vlaanderen gekozen. Op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar kregen de laureaten anoniem bezoek van de juryleden. Zij beoordeelden de bibliotheken op huisvesting, collectie, dienstverlening en klantgerichtheid. Ook het aspect lokale verankering en de netwerkfunctie kregen extra aandacht. Maar nu is het de beurt aan het publiek. Deze stemmen tellen voor de helft mee! Wij rekenen dan ook op al onze klanten en eigenlijk op Aalst, alle Oost-Vlamingen en bij uitbreiding heel Vlaanderen om ons naar de top te stemmen. Op 19 september kennen we de winnaar.

“Utopia zal er de komende maand alles aan doen om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Wij zijn immers echt fier op onze bibliotheek”, zegt diensthoofd Arnoud Van der Straeten. “Steven Van Herreweghe en wij hebben alvast gestemd. Kunnen we ook op jullie stem rekenen? Deze titel zou immers het orgelpunt zijn van een waanzinnig fijn eerste jaar Utopia in Aalst. De bibliotheek van nu is immers veel meer dan een uitleenpunt, wij willen een warme thuis zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen bijleren, kunnen ontspannen en kunnen beleven. Een plek waar iedereen zich welkom voelt.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Stem ook jij Utopia tot beste bib van Vlaanderen en Brussel?…

  1. Schollaert Eddy schreef:

    Utopia Aalst: Een Unieke en prachtbibliotheek!
    Het architectenbureau zag bij een verkenning van Aalst het historische en leegstaande gebouw en polste bij de stad waar zij nood aan hadden: Het werd een biblioteek en muziekschool! Inderdaad de bestaande biblioteek zat onder het vocht, kende een toegankelijkheids- en ruimtepobleem.
    Ze togen aan het werk en creëerden een prachtruimte! Het oude gebouw werd gerestaureerd en een uitbreiding werd tegen het oude gebouw aan getekend! Beide delen werd één geheel! Heel open en in elkaar lopende ruimtes! Het resultaat mag gezien worden, gewoon UNIEK MACHTIG! Je kijk gewoon doorheen het gebouw! Je ziet doorheen het gebouw de boeken staan op alle verdiepingen! Je heb niet het idee in een gesloten ruimte te staan! De eerste keer toen ik er kwam ,viel mijn mond open van verbazing: Ik tuurde doorheen het gebouw en bleef maar kijken!”Wat een ontwerp, had dit bureau getekend!!! Wat een knappe bibliotheek hadden ze ontworpen!!! UNIEK MACHTIG!!! Aalst kan er fier over zijn, de wereld is en monument van een biblioteek rijker! Met dit gebouw zou het bureau en de stad nog prijzen halen, dacht ik!! Dus vandaag wil ik op Utopia stemmen “voor de beste bibliotheek van Vlaanderen 2019”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *