Steden en gemeenten nemen deel aan ‘Control Cruiser’ 2019…

Haaltert, Herzele, en Geraardsbergen, zijn bij de steden en gemeenten in onze Denderregio die meewerken aan de campagne ‘Control Cruiser’, die dit jaar weer wordt opgezet door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Control Cruiser is de nieuwe campagne tegen te snel rijden, waarvoor in ons land 10.000 borden zullen opgesteld worden langs de kant van de weg. Eind september lanceert de Vlaamse Stichting Verkeerkunde een nieuwe campagne tegen te snel rijden. Control Cruiser is een campagne rond overdreven en onaangepaste snelheid. Een ‘Control Cruiser’ is een voorbeeldige chauffeur die zich overal aan de snelheidslimiet houdt.

De campagne loopt van 29 september tot 3 november 2019. Er zullen 314 affichageborden langs de hoofdwegen en en ruim 10.000 lokale borden in 121 Vlaamse steden en gemeenten te zien zijn. Verder zijn er ook boodschappen op de tankpistolen in een groot aantal tankstations verspreid over Vlaanderen. Overdreven en onaangepaste snelheid is immers niet alleen een probleem op de hoofdwegen, maar evengoed binnen de bebouwde kom in talloze woonstraten verspreid over heel Vlaanderen.

Binnen de bebouwde kom zijn er veel kwetsbare weggebruikers, overdreven en onaangepaste snelheid brengt hen ernstig in gevaar; daarom spitsen we een deel van onze campagneboodschappen specifiek toe op woonstraten. Een lokale verankering en ondersteuning door samenwerking met gemeentebesturen is hiervoor onontbeerlijk. De VSV vond 121 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen bereid om de campagne te ondersteunen.

Eind juni kregen alle steden en gemeenten in Vlaanderen een uitnodiging om de campagne te ondersteunen door middel van het verdelen van lokale campagneborden. Met deze campagneborden kunnen inwoners de Control Cruisers in hun straat bedanken; hiervoor volstaat het om het bord aan het venster te bevestigen. Gemeentebesturen konden deze bestellen via de Beloofd-website, in totaal 121 steden en gemeentenhebben borden besteld, intussen is de voorraad van 10.000 borden volledig uitgeput.

Vanaf 26 augustus worden de borden aan de deelnemende steden en gemeenten geleverd, zij staan in voor verdere verspreiding onder hun inwoners. Op 29 september start de campagne in heel Vlaanderen, vanaf dan kunnen de inwoners het bord aan hun raam bevestigen. Vanaf dezelfde datum prijkt de Control Cruiser-affiche langs alle Vlaamse snel- en gewestwegen. Zo wordt het campagnebeeld sterk zichtbaar, zowel op de hoofdwegen als in de straten van de deelnemende gemeenten.

“Overdreven en onaangepaste snelheid is niet alleen een probleem op de hoofdwegen, maar evengoed binnen de bebouwde kom. Daar zijn er veel kwetsbare weggebruikers en te snel rijden brengt hen ernstig in gevaar. Met deze positieve campagne willen we de “Control Cruisers” – de bestuurders die niét te snel rijden – een steuntje in de rug geven en expliciet bedanken voor hun veilige gedrag. Dat doen we met 10.000 borden die we met de medewerking van 121 steden en gemeenten verspreiden over talloze woonstraten in heel Vlaanderen.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *