Stedelijk Museum Aalst meer en langer open tijdens de laatste week van de kerstvakantie…

De huidige maatregelen beperken de mogelijkheden tot cultuurbeleving in januari. Om tijdens de vakantieperiode toch activiteiten te kunnen aanbieden, verruimt de Stad Aalst tijdelijk de openingsuren van ’t Gasthuys, het stedelijk Museum in Aalst. Doorheen het jaar is ’t Gasthuys geopend van woensdag tot vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en in het weekend van 14.00 tot 18.00 uur. In de eerste week van januari verruimt de Stad de openingsuren. Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Museum: “ We willen mensen die deze vakantie graag wat cultuur kunnen opsnuiven graag van dienst zijn in deze ongewone tijden. Daarom zal ’t Gasthuys een dag vroeger openen, op dinsdag 4 januari. Bovendien opent het een week lang al om 10.00 uur ’s ochtends, in plaats van 13.00 uur ’s middags. De openingsuren voor het weekend blijven ongewijzigd.”

Elsa en Lisa nemen de kleinste bezoekers mee op ontdekkingstocht. ’t Gasthuys biedt vaste tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen, voor jong en oud. Kinderen van drie tot zeven jaar ontdekken ’t Gasthuys – Stedelijk Museum aan de hand van een doe-parcours, uitgetekend door de populaire kinderboekenauteur Kathleen Amant.

Wie zijn carnavalshart wil ophalen, kan terecht in de expo rond Aalst Carnaval of carnavalskaraoke zingen in de zaal ‘feestende stad’ van de DNAalst-tentoonstelling. Die laatste toont het verhaal van de stad en haar inwoners aan de hand van verschillende thema’s, in het oude kloostergebouw. Ook aan priester Daens en Aalst als decor voor de sociale strijd waarin hij vocht, is een permanente tentoonstelling gewijd. Vergeet dan zeker de ruimte met werken van Valerius De Saedeleer niet! Om je cultuurdag helemaal af te maken, kan je vanaf woensdagmiddag 5 januari terecht op de verborgen zolder van de Sint-Martinuskerk voor belevingsexpo ‘Iedereen Rubens’.

Praktisch: ’t Gasthuys – Stedelijk Museum is vrij toegankelijk. Op voorhand reserveren is niet nodig. Het kinderparcours ‘Elsa en Lisa’ kost 4 euro. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar is ’t Gasthuys gesloten. In de week van 3 januari opent het museum uitzonderlijk al vanaf dinsdag 4 januari de deuren en zal het tot vrijdag 7 januari elke dag vanaf 10.00 uur ’s ochtends geopend zijn. Alle info via www.tgasthuys.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *