Stand van zaken voor heraanleg N8 in Meerbeke…

De onteigeningen voor heraanleg van de Brusselsesteenweg (N8) in de Ninoofse deelgemeente Meerbeke kosten de staat op dit ogenblik al ruim 12 miljoen euro. De eigenlijke sloopwerken zouden in het jaar 2024 opgestart worden. Het Vlaams gewest heeft tot hiertoe al 12.644.360 euro betaald voor de onteigeningen die nodig zijn voor de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N8). Van de 228 innames werden er tot hiertoe 149 innames gerealiseerd. Dat zijn niet enkel woningen, maar ook heel wat voortuinstroken. Het aantal ingenomen huizen staat nog steeds op 52. In totaal zouden er 54 woningen onteigend moeten worden. Een totaalbedrag van 12.644.360 euro werd betaald voor de reeds gerealiseerde onteigeningen. Dat blijkt uit de antwoorden op een vraag van Vlaams parlementslid D’haeseleer (VB) aan Vlaams minister Lydia Peeters.

Uit een eerdere vraag van Guy D’haeseleer bleek al dat de onteigeningen voor de heraanleg van de Brusselsesteenweg (N8) zo’n 23 miljoen euro zouden kosten. De aanbesteding van de sloopwerken is voor dit jaar gepland. De effectieve sloopwerken worden geacht te kunnen beginnen in 2024. De heraanleg van de Brusselsesteenweg zal niet vóór 2025 starten. Eerst zal de heraanleg van kruispunt Tramstatie (N8-N28) gebeuren.

D’haeseleer wees de minister er ook op dat de oversteekplaats voor voetgangers ter hoogte van het tankstation – kruispunt met de Herremansstraat – na zonsondergang heel slecht zichtbaar is en vroeg of er extra verlichting zal komen aan de oversteekplaats, of er extra oversteekplaatsen gepland is op het traject en of die extra worden verlicht. “Een verlichtingsstudie wordt opgemaakt en samen met de lichtvisie zal blijken hoe en waar er verlicht moet worden,” zegt de Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *