Stan is jarig en schenkt de schoolbib een boek!…

Basisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem neemt net zoals alle basisscholen van scholengroep 20 deel aan het LIST project. LIST staat voor Lees-Interventie-plan voor Scholen met een Totaalbenadering. Met dit
plan willen we onze leerlingen opnieuw leesplezier laten beleven en dus aanzetten tot lezen. Dit vraagt een investering in een eigen schoolbibliotheek. Er werd een basispakket boeken aangekocht ter waarde van om en bij de 3000 euro. “Maar om onze leerlingen van een uitgebreid en divers aanbod aan nieuw leesvoer te voorzien hebben we ook hun hulp gevraagd,” zegt Griet De Smedt. We hebben de ouders en leerlingen gevraagd om bij verjaardagen de school te trakteren op boeken of boekenbonnen. We noteren dit ook in de boeken, zo wordt het ook echt hun bibliotheek.

“Om onze leerlingen te verzekeren van kwalitatieve boeken en eigentijdse titels hebben we een lijstje aangelegd waaruit ouders kunnen kiezen. Uiteraard moet dit in ieders budget kunnen passen en dus zijn we ook zeer blij met boekenbonnen. Wij zijn alvast superblij met onze eerste schenking” zegt ons Griet De Smedt, de huidige schooldirecteur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *