Stadsbestuur slaat de bal mis bij aankoop van mondmaskers…

De stad Ninove is bezig met de verspreiding van hun mondmaskers terwijl de Geraardsbergenaar nog 3 weken moet wachten. Hierdoor slaat Geraardsbergen de bal mis volgens sp.a Geraardsbergen, zegt gemeenteraadslid Emma Van der Maelen. Vorige week werd duidelijk dat het getreuzel van Open VLD en CD&V ertoe leidde dat de inwoners pas tegen einde mei hun mondmaskers zouden ontvangen. Om duidelijkheid in het dossier te krijgen stelde gemeenteraadslid Emma Van der Maelen een schriftelijke vraag aan het stadsbestuur. Burgemeester Guido de Padt liet weten dat Geraardsbergen afzag van de geplande samenaankoop met de stad Ninove en instapte in de samenaankoop van de provincie Oost Vlaanderen. “De plotse ommezwaai van Burgemeester Guido De Padt heeft nu toch wel serieuze gevolgen” verduidelijkt gemeenteraadslid Emma Van der Maelen.

Terwijl Ninove ondertussen hun mondmaskers al ontvangen heeft en al volop bezig is met de verspreiding ervan moeten de Geraardsbergse inwoners nog 3 weken wachten op hun mondmaskers geeft Emma Van der Maelen mee. Het dossier voor de samenaankoop van Ninove en Geraardsbergen was nochtans volledig klaar wanneer Geraardsbergen de stekker eruit trok.

Als reden gaf burgervader Guido de Padt mee dat de mondmaskers die Ninove zou bestellen, geen plaats hadden voor de meegeleverde filter. “ Aangezien de bestelling van Ninove een reeds ingebouwde filter heeft, was dit ook niet nodig” geeft Van der Maelen mee. Daarnaast gaf de federale overheid dit weekend ook te kennen dat de filters die ze zullen aanleveren niet in de geleverde mondmaskers van federaal of lokaal dienen te passen. De federale minister gaf aan dat deze filters dienen om te verwerken in zelfgemaakte filters.

“Onbegrijpelijk” volgens Emma Van der Maelen. “Na het getreuzel over een mogelijke aankoop van mondmaskers, zorgde deze koerswijziging dan nog eens voor meer dan 3 weken vertraging!” Het stadsbestuur voert nochtans actief campagne dat alle inwoners een mondmasker dienen te dragen. Aan alle toegangswegen werden grote affiches aangebracht waarbij ons manneke pis oproept om mondmaskers te dragen. “Onvoorstelbaar dat open VLD en CD&V inwoners aanspreekt op hun burgerzin, maar zelf de verantwoordelijkszin niet kon opbrengen om de inwoners tijdig een mondmasker te voorzien” besluit Van der Maelen. Je moet dit maar durven!!

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *