Stadsbestuur Geraardsbergen stuurt parkeersysteem bij…

Onlangs werd een nieuw parkeerbeleid ingevoerd in het stadscentrum van Geraardsbergen. Na een evaluatieperiode besloot de gemeenteraad in zitting van 14 mei dit parkeerbeleid bij te sturen. ‘Met de aanpassing willen we het parkeersysteem voor de bezoekers aan ons centrum eenvoudiger maken’, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont. Eén zone betalend parkeren. ‘We hadden overleg met het handelscentrum, waaruit bleek dat de opdeling in 2 zones in de betaalzone verwarrend is. Hierdoor hebben we besloten om nog slechts 1 zone in de betaalzone toe te passen. In de betaalzone zal je dus overal drie uur per dag kunnen parkeren, waar dit vroeger in sommige straten beperkt was tot slechts twee uur parkeren per dag.’

Vanaf 1 juni gaat de eenvoudige regeling in. In het stadscentrum kan je maximaal drie uur parkeren in de betaalzone. Maximaal 30 minuten gratis parkeren op een Shop & Go plaats (parkeervak met rode omkadering). Twee uur gratis parkeren met je parkeerkaart in de blauwe zone. Gratis parkeren op onze 8 randparkings op wandelafstand van het centrum.

Dus in de winkelstraten kan je voortaan maximum drie uur betalend parkeren of 30 min gratis op een Shop & Go plaats. De handelaars vragen vooral een positieve communicatie over het parkeren. Door dit vereenvoudigd systeem willen we hen daarin steunen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *