Stad reikt subsidies uit om vitrines te bestickeren…

Het Lokaal Bestuur van Geraardsbergen zal subsidies toekennen aan eigenaars van leegstaande panden die hun vitrine willen bestickeren. Het verfraaien van deze vitrines – die vaak een doorn in het oog zijn van iedereen die het centrum bezoekt  – maakt deel uit van het plan om het handelscentrum verder op te waarderen. De voorbije maanden werden dan ook al heel wat initiatieven genomen om extra beleving toe te voegen aan het lokaal shoppen. Zo werden onder meer verschillende winkeletalages opgevrolijkt door kunstwerken en vitrines voorzien van een mooie raamtekening.

Bestickering op de vitrines van leegstaande panden zorgt voor een meer levendig beeld in de winkelstraten en een aangenamere beleving bij de bezoekers van het handelscentrum. Eigenaars van leegstaande panden kunnen een maximale subsidie van 250 euro aanvragen om de ramen van hun etalages te laten bestickeren. Ze kiezen zelf met welke partner ze hiervoor samenwerken. Er kan gekozen worden uit twee soorten stickers: Geraardsbergen en haar troeven zoals de mattentaart, de reuzen, de Muur, Manneke Pis afbeelden, of een inkijk geven in hoe het pand er kan uitzien als de zaak is ingevuld. Travoo, gelegen in de Adamstraat, heeft alvast voor deze laatste mogelijkheid gekozen. De eigenaar ziet in het pand een opportuniteit om een hippe horecazaak uit te baten gecombineerd met een businesscenter dat achter de horecazaak in opbouw is. Deze visie wordt volledig weerspiegeld in de bestickering.

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen hoopt dat eigenaars van leegstaande handelspanden het voorbeeld van Travoo zullen volgen en een dergelijke sticker zullen aanbrengen. Geïnteresseerden kunnen terecht op de dienst economie van de stad via economische.zaken@geraardsbergen.be of 054 43 45 05.

De bestickering van leegstaande handelspanden is geen alleenstaand feit maar kadert in een breder project om het handelscentrum aangenamer te maken. Ook de volgende initiatieven werden met die doelstelling in het achterhoofd genomen: Er hangen mooie herfstguirlandes boven de straten van het centrum. Verschillende tonnen werden door lokale kunstenaars omgetoverd tot unieke pareltjes en zijn te bewonderen in de straten van het centrum en etalages van lokale handelaars. Aan de tonnen werd door de vzw Handelscentrum Geraardsbergen een wedstrijd gekoppeld. Elke inwoner van Geraardsbergen kreeg daarover meer informatie in de bus via “Het Shopperke”. Het project Made in Geraardsbergen laat lokale kunstenaars exposeren bij de handelaars op het volledige grondgebied Geraardsbergen. De deelnemende handelszaken zijn te herkennen aan de mooie raamtekeningen. Het project loopt nog tot eind december 2020.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *