Stad organiseert vrijetijdsaanbod tijdens naschoolse opvang…

‘Tureluren’, zo werd het project van buitenschoolse kinderopvang gedoopt waar alle basisscholen op grondgebied Aalst konden op intekenen. Via dit project wilt de stad Aalst enerzijds tegemoet komen aan de noden van de scholen bij de organisatie van hun buitenschoolse opvang en anderzijds de kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met een vrijetijdsaanbod binnen een vertrouwde omgeving. De oproep voor dit pilootproject werd gelanceerd op 2 april en kadert in de voorbereiding van de lokale uitrol van het nieuwe decreet voor de organisatie van buitenschoolse opvang en de afstemming tussen buitenschoolse activiteiten. “Voor dit pilootproject zochten we drie scholen. We vonden er vier en dan nog van wel van drie verschillende netten”, legt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Onderwijs uit. “Omdat een kwalitatieve buitenschoolse opvang voor ouders belangrijk is, is dit kunnen aanbieden voor scholen een mooie bonus.”

Er werden 4 aanvraagdossiers ingediend die – na beoordeling door een jury – allemaal ontvankelijk werden verklaard. Het gaat om Vrije Basisschool Sint-Jozef (campus Eikstraat), Stedelijke Basisschool De Notelaar, Stedelijke Basisschool De Zonnebloem en GO! Basisschool De Nieuwe Arend.

Schepen van Gezin Katrien Beulens (onafhankelijk): “Kinderen hebben tegenwoordig een brede waaier aan keuzes in het vrijetijdsaanbod. Het is lang niet voor iedereen een uitgemaakte zaak wat daar dan ook uit te kiezen. Dankzij Tureluren kunnen ze toch al even kennis maken met dit aanbod. Het feit dat dit dan nog eens binnen de schoolmuren kan gebeuren, is een mooie win-win voor allen.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *