Stad Ninove organiseert prijskamp voor beste jeugdverhaal…

De Ninoofse auteur Mariette Vanhalewijn schrijft al zestig jaar boeken en verhalen voor kinderen en jongeren. De stad Ninove eert de schrijfster met een jeugdverhalen-wedstrijd. Verhalen kunnen net als vogels alle kanten uitvliegen. En net als vogels kunnen kleine en grote mensen vele kanten op met hun fantasie of in de werkelijkheid. Dromen, wensen, hoop, avontuur… Ver weg of dichtbij. Het verhaal in je hoofd dat eruit wil. Een verhaal dat vrolijk, grappig, spannend of misschien een beetje verdrietig is. Schrijf het vlot en boeiend neer zodat het gelezen en verteld kan worden aan jonge kinderen.

Praktisch: maximum 2 Nederlandstalige, ongepubliceerde jeugdverhalen over het thema ‘Als vogels in de lucht’ deelnemers zijn minimum 16 jaar, uiterste inzendingsdatum 1 augustus 2020. Stuur een e-mail met je verhaal naar jeugdverhaalwedstrijd@ninove.be
10 verhalen worden geïllustreerd en samengebracht in een boek. Er zal een jury onder voorzitterschap van Mariette Vanhalewijn oordelen wie bij de 10 winnaars is. Aan dit verhaal hangt een prijzenpot. Grote Prijs van de Stad Ninove voor het Beste Jeugdverhaal (1.750 euro). Jongerenprijs voor -25 jaar (250 euro). Je vindt het volledige reglement op de website van de Ninoofse bibliotheek.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *