Stad Geraardsbergen neemt verkeersmaatregelen naar aanleiding van de Skoda Challenge van 12 juni eerstkomende…

Op 12 juni 2022 organiseert het Lokaal Bestuur van de stad Geraardsbergen de Skoda Challenge Geraardsbergen, een internationale triatlon over halve afstand. Naar aanleiding van de wedstrijd worden een aantal verkeersmaatregelen genomen langsheen het fiets-en/of loopparcours. Bij opmerkingen of dringende vragen kan je ons altijd bereiken op het nummer 054 43 44 04. De stad vindt het dan ook belangrijk om de bewoners en de bezoekers nu al op de hoogte te brengen van enkele belangrijke aanpassingen. De fietswedstrijd verschilt sterk van een klassieke wielerwedstrijd. De passage van de fietsers verloopt zeer gespreid omdat ze niet naast of vlak achter elkaar mogen rijden. Er is dus geen groot peloton met een volgwagens. De rode vlag duidt op de start van de wedstrijd (omstreeks 11.00 uur), de groene vlag toont het einde aan. Er zullen twee ronden van 45 km gereden worden, waarbij de doortocht ongeveer 3 uur duurt.

In de Onkerzelestraat, Bosstraat, Dreef, Brusselsestraat en Atembekeweg wordt de doortocht van de laatste fietser verwacht om 17 uur, de fietsers rijden er eerst richting Edingseweg en komen vanaf 13.15 uur uit de richting van de Edingseweg. De fiets- en loopwedstrijd brengen een aantal wijzigingen in de normale verkeerssituatie met zich mee, een gedetailleerd overzicht vind je hierna: Omleidingen van 11.00 tot 17.00 uur: richting Viane en Bever komende vanuit Geraardsbergen: Onkerzelestraat, Brusselsestraat, Koppenhollestraat en Stoffelstraat richting Galmaarden komende vanuit Geraardsbergen via Onkerzelestraat, Brusselsestraat Kapellestraat, Bosberg, Bruinsbroekstraat en Hoogstraat richting Grimminge komende vanuit Geraardsbergen via Kampstraat, Kerkborre, Ganzestraat, Driesstraat, Ankerstraat en De Dijk op 12 juni 2022 van 10.00 tot 17.00 uur.

In de richting Geraardsbergen komende vanuit Bever via Kouterstraat, Lindeberg, Akrenstraat, Rue de Viane, Chapelle Saint-Pierre, Remincourt, Rue d’en Bas, Rue du Pont, Rue Saint-Géréon, Rue Léon Lespagnard en N42 richting Geraardsbergen. voor fietsers op het Denderpad, komende vanaf ’t Schipken via Kampstraat, Voldersstraat, Weverijstraat, Denderstraat vanaf Denderstraat via Weverijstraat, Voldersstraat en Kampstraat.

Er zal in verschillende straten een tijdelijk parkeerverbod van toepassing zijn. Het busdepot van De Lijn wordt tijdelijk voorzien in de Oudenaardsestraat op 12 juni 2022 (onder de brug Oudenaardsepoort). Voor de inrichting van het tijdelijk busdepot wordt parkeerverbod ingevoerd op 12 juni 2022 van 05.00 tot 24.00 uur op de volledige parking onder het viaduct Oudenaardsestraat kant Vooruitzichtstraat, langsheen de Oudenaardestraat (tussen Stadsweg en Papiermolenstraat en tussen Ezelberg en Vooruitzichtstraat). Bij opmerkingen of dringende vragen kan je altijd contact opnemen met het stadsbestuur op het nummer 054 43 44 04.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *