Stad Aalst stelde vandaag haar ‘Duurzame Helden’ voor…

Samen met 94 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Aalst van 18 tot 25 september de Week van de Duurzame Gemeente. Dan zet de stad de Aalsterse ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Het zijn burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Op 25 september 2019 herdenkt de wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van de ‘Agenda 2030 van de Verenigde Naties’. Het is een lange termijn-agenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen de basis om onze planeet tegen 2030 beter te maken, zowel sociaal, economisch als ecologisch. Denk maar aan de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, kwaliteitsonderwijs en klimaatactie… De hele wereld engageert zich om te werken aan duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking.

Zoals 94 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Aalst die verjaardag tijdens de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september, op initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten. De stad hangt de ‘SDG’-vlag uit aan het administratief centrum en zet haar eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Zij zijn de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. De volgende 8 Aalsterse organisaties en bedrijven staan in de kijker als Duurzame Helden: Bolton bvba, gespecialiseerd in druk- en printwerk, werkt samen met Snel&Wel, een afdeling van Steunpunt Welzijn, voor de levering van pakketten via fietskoeriers. Dankzij deze samenwerking wordt er werk gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt CO9-uitstoot van leveringen beperkt door het inzetten van fietskoeriers. In 2018 was Bolton één van de laureaten van Voka Charter Duurzaam Ondernemen Oost-Vlaanderen. (www.bolton.be/) Vertegenwoordigd door: Patrick Tonneau, zaakvoerder.

Wie ook genomineerd is voor Duurzame Helden in Aalst zijn De Loods vzw, Stroom vzw, Broeiklas vzw, Ons Dagelijks Groen, Voedselteam Aalst, VPK Aalst, en EVA Aalst. Deze acht Aalsterse rolmodellen dragen elk hun steentje bij aan de duurzame ontwikkelings-doelstellingen en verdienen daarom de nodige aandacht. Zijn als inspirerend voorbeeld opgenomen op de website van VVSG www.duurzamegemeente.be.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *