Stad Aalst op grootste vastgoedbeurs…

Werfplein met Syraltoren Aalst Persregio DenderDe stad Aalst trekt deze week naar Realty, de grootste vastgoedbeurs van het land, en stelt er het stadsvernieuwingsproject ‘De Kaaien’ voor. Aalst is een aantrekkelijke stad om te wonen, zo bleek uit de laatste stadsmonitor. 84% van de inwoners woont graag in de stad. De stad is ambitieus en wil wonen in Aalst nog aantrekkelijker maken met tal van stadsvernieuwingsprojecten langs de Dender, zoals de herontwikkeling van de voormalige pendelparking aan het station en de Tragelsite. De vernieuwingsgolf van voormalige industriële sites aan de Denderoevers kreeg de naam ‘De Kaaien’.

Om haar ambitie en visie voor de ontwikkeling in het gebied langs de Denderoevers bekend te maken bij projectontwikkelaars, trekt Stad Aalst samen met het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst (AGSA) naar de Realty beurs. Deze beurs vindt plaats op 16 en 17 mei in Tour & Taxis in Brussel en is de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de vastgoedsector in ons land. Op hun stand zullen Stad Aalst en AGSA de kersverse brochure voor ontwikkelaars ‘De Kaaien, een nieuw zicht op de Dender’ verdelen en kunnen bezoekers een blik werpen op de mogelijkheden die het gebied van De Kaaien te bieden heeft via een geanimeerde projectie op een 3D model. De Kaaien cover brochure Persregio Dender

Ontwikkelaars zijn belangrijke professionele partners die samen met de stad voor een kwalitatieve en aantrekkelijke invulling van nieuwe stadsdelen zoals De Kaaien zorgen. Met de brochure ‘De Kaaien een nieuw zicht op de Dender’ wil de stad hen een handige leidraad bieden én hen informeren over haar ambitie. Kwaliteit, verwevenheid, duurzaamheid, gevarieerde functies en respect voor het erfgoed staan hierbij voorop.

In afwachting van nieuwe ontwikkelingen raadt de stad ontwikkelaars ook aan om ruimte te bieden aan creatieve ondernemers om te experimenteren. Zo kunnen nieuwe projecten langzaam rijpen en krijgen de sites een leuke invulling waar ook inwoners van de stad mee van kunnen genieten. Stad Aalst geeft daarbij het goede voorbeeld en lanceerde vorige maand een oproep naar creatief talent, voor een tijdelijke invulling in het projectgebied van De Kaaien. Inwoners van Aalst kunnen nog tot en met 25 mei deelnemen aan de wedstrijd. Meer info over de wedstrijd en de brochure voor ontwikkelaars vind je op www.aalst.be .

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *