Stad Aalst legt wachtlijst aan voor nieuwe carnavalsgroepen…

Voor de carnavalsstoet van 2020 besliste het college van burgemeester en schepenen een numerus clausus met opvulregel te hanteren. Voorheen konden geen nieuwe groepen inschrijven. Dit kan nu dus wel. Zo komt de stad tegemoet aan de vraag om de stoet te verzekeren van nieuw bloed. Na overleg met verschillende partners binnen de carnavalswereld blijft de numerus clausus van kracht maar wordt wel een opvulregel in het leven geroepen. Concreet wil dit zeggen dat voor elke groep die stopt, een nieuwe groep de kans krijgt om deel te nemen. Het plafond wordt vastgesteld op 71 officiële carnavalsgroepen en 188 losse groepen (= aantal deelnemende groepen de voorgaande editie).

Officiële carnavalsgroepen die deelnamen aan de stoet van 2019, krijgen de kans op zich in te schrijven voor de editie van 2020. Dit doen zij via het digitaal inschrijvingsformulier dat hen wordt toegestuurd. Deze inschrijvingsperiode wordt afgesloten op 31 juli 2019.

Officiële carnavalsgroepen die de voorbije twee jaren geen plaatsje hadden in de stoet, kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst. Inschrijven voor deze lijst kan vanaf zaterdag 29 juni, om 12.00 uur ’s middags via www.aalstcarnaval.be. De volgorde op de wachtlijst wordt bepaald door het tijdstip van de aanvraag. Hoeveel nieuwe groepen uiteindelijk een plaatsje veroveren in de stoet, wordt bekend gemaakt na het afsluiten van de inschrijvingsperiode van de reeds bestaande carnavalsgroepen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Stad Aalst legt wachtlijst aan voor nieuwe carnavalsgroepen…

  1. Jan Louies schreef:

    Met de losse groepen werd door het CBS alvast geen overleg gepleegd in tegenstelling tot met andere actoren. Het aantal ingeschreven losse groepen was evenals twee edities geleden vorige carnaval 188. Allicht zullen zowat al deze losse groepen zich weer inschrijven. Dus zullen zich alweer geen of hoogstens een paar nieuwe losse groepen (of oude, die vorige edities eens een jaartje forfait gaven) kunnen inschrijven.
    De losse groepen blijven aandringen op een structureel eerlijk overleg met het stadsbestuur en spreken zich duidelijk uit tegen een numerus clausus voor losse groepen.
    Jan Louies
    De Losse Groepen (van het Charterelle)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *