Stad Aalst installeert Pakjesautomaten van bpost…

Bpost en de stad Aalst installeerden een aantal pakjesautomaten op het Aalsterse grondgebied. Je vindt ze vanaf vandaag aan de parking Keizershallen, Ledebaan, SintAnnazaal, Watertorenwijk en Hertshage. Vanaf nu kun je je pakjes dus afhalen wanneer het jou past: 24 uur per dag en 7 dagen op 7. Je gebruikt de automaat eenvoudig via je smartphone. Schepen Jean-Jacques De Gucht: “De toename van pakjesbedeling door koerierdiensten is een realiteit. Om de belasting die dit teweeg brengt in de straten van Aalst onder controle te houden, hebben we ons akkoord verleend om via een proefproject een aantal pakjesautomaten te laten plaatsen op enkele goed bereikbare plaatsen. Deze pakjesautomaten dragen bij tot een meer duurzame stadsdistributie. Bpost kan deze efficiënter bedelen en gebruikers kunnen zich op een duurzame wijze verplaatsen naar de dichtstbijzijnde automaat. Dit project zal binnen 6 maand geëvalueerd worden en bij een positief rapport kan bekeken worden op welke manier we dit kunnen bestendigen en eventueel uitbreiden.”

Pakjes afhalen en verzenden met je smartphone. De Pakjesautomaat is altijd bereikbaar. Het gebruik is erg eenvoudig met de smartphone:  Download de gratis My bpost app op je smartphone en log in met je e-mailadres. Je ziet je pakje dan vermeld staan in de app.  Ga naar de Pakjesautomaat, open de My bpost app en tik op ‘open Pakjesautomaat’. Het kluisje gaat automatisch open. Neem je pakket eruit en sluit het deurtje. Naast het afhalen van pakjes is ook het verzenden van pakjes mogelijk, zowel nieuwe zendingen, als retours.

Duurzame leveringsmethode. De stad en bpost vinden het belangrijk om de ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen en de CO2 uitstoot te verminderen. Zo worden leveringen bestemd voor een Pakjesautomaat door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Hiermee biedt de stad alvast een degelijk antwoord op de groeiende stroom van leveringen. Burgemeester Christoph D’Haese: “De permanent beschikbare automaten zorgen voor meer flexibiliteit wat het ophalen en versturen van pakjes betreft. En niet enkel de consument heeft er baat bij: door pakjes centraal te verzamelen voor de buurten, zetten we als stad actief in op het verminderen van de CO2-uitstoot.”

(Foto: Bpost)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *