Soroptimist schonk opnieuw de Leen De Bruyn prijs weg…

Vorige week donderdag schonk Soroptimist International Club Aalst, voor de tweede maal de Leen De Bruyn prijs uit, een cheque ter waarde van 3000 euro. Met deze prijs wil men iemand, in dit geval een jonge dame, lauweren voor haar creatief talent. Meteen brengt men ook haar creativiteit onder de aandacht, en wil men deze verder promoten. De prijs is genoemd naar een stichtend lid van Soroptimist International Club Aalst, architecte Leen De Bruyn, die amper 38 jaar was toen ze de strijd tegen kanker verloor. Dankzij deze prijs wil de club de herinnering aan deze jonge, creatieve vrouw levendig houden en tegelijk jong, vrouwelijk talent een duwtje in de rug geven. Een publieks- en professionele jury  koos Ruth Van Neck als winnares. Ruth is de vrouw achter het atelier GeLAS,  gespecialiseerd in artisanale juwelen, kerstdecoratie en andere decoratieve objecten in glas. Met de prijs, een bedrag van 3000 euro, wil deze jonge ontwerpster verder investeren in materiaal voor de creatie van “rouwjuwelen” in glas waarin as van een dierbare overledene verwerkt is.

De twee andere finalisten waren Anne Borms en Julie Charon. De jonge kunstenares Anne Borms heeft de ambities om Aalst “vanbinnen en vanbuiten” mooier te maken met haar ambachtelijke authentieke werken, waaronder artistieke lettering. Julie Charon is een jonge textielontwerpster die interieurs een bijzonder accent geeft dankzij haar originele stoffencreaties. De prijs werd uitgereikt door Carina Clauwaert, voorzitter Soroptimist International Club Aalst, aan een stralende en blij verraste Ruth Van Neck.

Soroptimist is een internationale serviceclub voor vrouwen. Wereldwijd telt de club 90.000 leden, verdeeld over 124 landen. Hiermee is Soroptimist de grootste vrouwelijke NGO ter wereld. In België zijn er 55 clubs met 1.660 leden. De leden zijn professioneel actieve, hoogopgeleide vrouwen die hun professionele know-how en netwerk belangeloos ten dienste stellen van lokale en internationale projecten die de verbetering van de positie van de vrouw nastreven. Deze doelstellingen worden gerealiseerd door beter onderwijs aan te bieden en door de ontwikkeling van het leiderschap van vrouwen te stimuleren. Soroptimist is vertegenwoordigd bij UNICEF, UNESCO, de VN, de Raad van Europa, European Women’s Lobby enz. De Aalsterse club bestaat 6 jaar en telt 38 actieve leden. Op de foto rechts in beeld ziet u van links naar rechts: Griet Scheerlinck (Soroptimist Aalst), finalistes Julie Charon en Anne Borms, winnares Ruth Van Neck, architect Joris De Bruyn (professioneel jurylid en broer van), Carina Clauwaert (voorzitster Soroptimist Aalst) en Katrien De Ryck (Soroptimist Aalst).

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *