Sociale huisvestingsmaatschappij legt mening van buurtbewoners op het Lindeveld naast zich neer…

Eerder dit jaar diende Dewaco een aanvraag tot omgevingsvergunning in voor de bouw van 41 sociale woningen op het Lindeveld in Hofstade. Als verzet werden er door de buurtbewoners meer dan 400 bezwaren ingediend met als gevolg dat het dossier op het laatste moment van de agenda van de Aalsterse Gemeenteraad verdween. Dit op vraag van het stadsbestuur met het verzoek aan Dewaco om eerst meer draagvlak te creëren bij de omwonenden. Hierop organiseerde de sociale huivestingsmaatschappij als formaliteit infovergaderingen voor de buurtbewoners. “Eerst en vooral waren niet alle omwonenden van Torensveld, Doriksveld en Lindeveldstraat uitgenodigd”, stelt het buurtcomité dat zich verzet tegen het bouwproject. “De antwoorden die door Dewaco gegeven werden tijdens de extra bewonersvergaderingen waren zeker niet voldoende voor de aanwezige personen.” voegt het buurtcomité toe. Het kwam zelf zo ver dat op het einde van de laatste vergadering de aanwezigen zijn opgestaan en de zaal hebben verlaten als blijk van protest.

Om de vraag van het stadsbestuur van Aalst volledig te kunnen afronden werd nadien door Dewaco naar een selectief deel van de buurtbewoners een mail gestuurd met onware uitspraken zoals “Hoewel er weinig tegenkanting was tegen een project voor sociale woningen op deze plek…”. Daaropvolgend diende Dewaco simpelweg een bijna identiek dossier terug in maar met als gevolg dat alle eerder ingediende bezwaren gewoon in de vuilbak verdwenen. Daarom zijn de buren ook gestart met de ludieke “Wij willen geen natte kousen” actie aan een gedeelte van het projectgebied gelegen aan de Lindeveldstraat waarbij kousen aan een wasdraad hangen en zwarte vlaggen werden geplaatst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Sociale huisvestingsmaatschappij legt mening van buurtbewoners op het Lindeveld naast zich neer…

  1. Windis freddy schreef:

    Dat de personen niet mee akkoord gaan wil zeggen dat deze mensen al niet voldoende empathie hebben voor de medemensen . Maar tevens wil ik er wel op aan duiden dat ze indien ze deze woningen bouwen toch eerst moeten denken aan hun eigen volk dat deze eerst voorrang krijgen , geef maar een voorbeeld ,een Belg hier geboren ,moet 11jaar wachten voor hij een sociale woning kan krijgen ,een vreemdeling die haar aan komt die huwt met een Belgische en zich nadien bekeerd tot de islam kregen een woning op 1,jaar en 6 maanden .Waar zit de logica hier ?? Maar goed eerst eigen volk !!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *