Slechts twee procent blaast positief bij politiecontroles…

bob-campagne-politiezone-geraardsbergen-lierde-persregio-denderHet voorbije verlengde kerstweekend zette de lokale politie Geraardsbergen/Lierde weer volop in op ‘BOB & BOBETTE’! Zowel op zaterdag 23, zondag 24, en dinsdag 26 december vonden er alcoholcontroles plaats op het grondgebied. In totaal dienden 253 bestuurders een ademtest af te leggen. Hiervan bliezen 4 personen of slechts 1,58% positief. De Politie BOB’t en daar is men in Geraardsbergen /Lierde trots op! De BOB-acties vonden plaats in Lierde, Dorpsstraat – Geraardsbergen (Schendelbeke), Moenebroekstraat – Geraardsbergen (Zandbergen), Zandbergenplein – N42 richting Wetteren, ter hoogte van Kilometerpaal 24.6 – N493 richting Brakel, ter hoogte van Kmp 0.5 – Geraardsbergen, Vesten – Geraardsbergen (Goeferdinge), Kastanjestraat – Lierde (Deftinge), Kerkstraat – Ophasselt, N8 ter hoogte van kilometerpaal 33.

In totaal dienden 268 bestuurders een prétest af te leggen met een samplingtoestel. De bestuurders wiens resultaat negatief was, mochten onmiddellijk hun weg voortzetten en verder genieten van het kerstweekend. 253 bestuurders werden in het dispositief (controlezone) geleid en dienden een ademtest af te leggen. Er mochten heel wat BOB-sleutelhangers worden uitgedeeld want 247 chauffeurs bliezen ‘Safe’! Van de overige 6 chauffeurs bliezen 2 personen ‘Alarm’ en 4 ‘Positief’. Van deze laatste groep moest 1 bestuurder het rijbewijs onmiddellijk inleveren voor een duur van 15 dagen.

In totaal werden 11 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (7), geen geldig inschrijvingsbewijs (1), niet reglementaire inhaalbeweging (1), overschrijden max. aantal personen in voertuig (1), fout parkeren (1), de buitenlandse chauffeur kon de boete niet onmiddellijk betalen waardoor zijn voertuig aan de klem werd gelegd. Tevens werden 7 processen-verbaal opgemaakt voor technische eisen en/of geen drager van rijbewijs (2), onverzekerd en niet gekeurd voertuig (1), geen drager identiteitskaart, rijbewijs + niet kunnen voorleggen van boorddocumenten (1), inbreuk op regels inzake tuning (1), onverzekerd voertuig en inbreuk op voorlopig rijbewijs (1), voertuig werd aan de klem gelegd, inbreuk op voorlopig rijbewijs (1).

Er werden 14 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld. Ook werd 1 voertuig in beslag genomen wegens niet verzekering. 1 bestuurder legde een positieve test ‘drugs in het verkeer’ af. Het rijbewijs van deze chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken. Tijdens de controle werden ook 3 illegale personen aangetroffen in een voertuig. Na contactname met de dienst Vreemdelingenzaken werden deze personen overgebracht naar het gesloten centrum in Steenokkerzeel. Ten slotte werd nog 1 persoon gevat, die in het bezit was van een mindervalide parkeerkaart van een overleden persoon. De onrechtmatige kaart werd onmiddellijk ingehouden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *