Slagmulder (VB) is kandidaat-burgemeester in Denderleeuw…

De lokale afdeling van het Vlaams Belang (VB) in Denderleeuw trekt in 2024 met Kristof Slagmulder (43 jaar) als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Kristof Slagmulder haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van alle kandidaten het meeste aantal voorkeur-stemmen (1.997). Het Vlaams Belang werd toen met 26,2% van de stemmen (of 9 zetels) de grootste partij in  Denderleeuw (ondertussen telt de VB-fractie 10 zetels). Ook richtte hij in 2018 het project ‘Vlaams Solidair Denderleeuw’ op dat ondertussen jaarlijks zo’n 70-tal gezinnen in armoede aan een voedselpakket helpt. “Het Vlaams Belang is ambitieus. Onze partij moet in 2024 groter dan ooit worden en dat is zeker mogelijk”, stelt Kristof Slagmulder. “In 2019 haalde het Vlaams Belang voor de parlementsverkiezingen in Denderleeuw maar liefst 34,7% van de stemmen, met andere woorden: 8% meer dan bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Er is dus zeker nog voldoende marge om verder door te groeien.

Slagmulder is ook scherp voor het huidige gemeentebestuur: De voorbije 10 jaar gaat het in onze gemeente van kwaad naar erger en zie ik in versneld tempo heel wat fout lopen: toenemende criminaliteit en overlast, omvolking, sluikstorten, slecht onderhouden voetpaden én een gemeentebestuur dat nauwelijks naar zijn bevolking luistert. Ja, ik ben kritisch voor het huidige gemeentebestuur. Maar ik ben ook vastberaden om zelf verantwoordelijkheid op te nemen, samen met de steun van onze ganse Vlaams Belang-ploeg indien we daar de kans toe krijgen. En daarom ben ik in 2024 lijsttrekker voor het Vlaams Belang en dus kandidaat-burgemeester.”

Met zijn kandidatuur is Kristof Slagmulder de grote uitdager van huidig burgemeester Jo Fonck (Vooruit). “Heel wat inwoners zijn het beleid van Fonck en co kotsbeu. Het Vlaams Belang is de enige garantie op een echt ander beleid in onze gemeente. We moeten dan ook de problemen zonder taboe’s durven benoemen en aanpakken. Onze partij zal in de komende maanden werk maken van een uitgebreid verkiezingsprogramma waarbij thema’s zoals ‘veiligheid’, ‘Vlaams karakter’ en ‘goed bestuur’ centraal zullen staan.

Ondertussen is het Vlaams Belang al begonnen met het samenstellen van een vernieuwde kandidatenlijst. Nieuw is dat er op de lijst ook ruimte zal zijn voor enkele onafhankelijke kandidaten die zich verzetten tegen het cordon sanitaire en net als onze partij een ander beleid willen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *