Sint Martinuskerk in Aalst tijdelijk buiten gebruik…

De Sint-Martinuskerk is op bevel van de brandweer tijdelijk gesloten. Die maatregel kwam er nadat een aantal houten panelen van de stofwand naar beneden waren gevallen. Die stofwand was aangebracht naar aanleiding van de restauratiewerkzaamheden. “Een geluk bij een ongeluk: er is niemand gewond en is ook de materiële schade is op het eerste zicht beperkt,” zegt deken Hans Vandenholen. “Voor de heilige mis van deze morgen kon men gelukkig uitwijken naar de Jezuïetenkerk van het college in de Pontstraat. We zijn dankbaar dat het college ons deze mogelijkheid aanbiedt.”

Zondagnamiddag om 16.30 uur had de Erfgoedcel Denderland een vertoning van de film ‘Daens’ geprogrammeerd in de Sint-Martinuskerk. Regisseur Stijn Coninx zou daarbij aanwezig zijn. “Aangezien de wand waarop we de film wilden projecteren, beschadigd is, kan de voorstelling in de Sint-Martinuskerk niet doorgaan en bovendien gaat de veiligheid natuurlijk voor alles,” zegt schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA). “Gelukkig kunnen we uitwijken naar CC De Werf, dat zich op wandelafstand bevindt. Iedereen die zich ingeschreven had voor de film, wordt per mail verwittigd. Wie we niet konden bereiken, zullen we om  16.30 uur aan de Sint-Martinuskerk opvangen. We beginnen de film dan een half uurtje later in CC De Werf, om 17.00 uur.”

De sluiting blijft van kracht tot de veiligheid van de bezoekers kan worden verzekerd. Het programma ‘Daens voor Jong en Oud’ in het stedelijk museum ’t Gasthuys, met een workshop, poppentheater, een demonstratie weefgetouw en een winterbar, gaat gewoon door. Iedereen vandaag welkom vanaf 13.00 uur.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *