Sensibiliseringscampagne om stapvoets te fietsen in steden…

De Fietsersbond van Aalst krijgt regelmatig te maken met klachten over fietsers die in de winkelstraten te snel fietsen, en zo geen rekening houden met voetgangers. Daarom heeft de Aalsterse Fietsersbond nu een sensibiliseringscampagne opgestart waarin aan alle fietsers wordt gevraagd om respect te hebben voor de voetgangers en zeker ook de snelheid aanpassen. Stapvoets fietsen in winkelstraten zou de regel moeten zijn, dat is alleszins beter dan verbieden zoals sommigen al hadden gevraagd. “Hierover hadden we ook een poll gelanceerd die, zelfs al hadden we hem via verschillende kanalen verdeeld, weinig respons kende,” zegt Marleen Stallaerts. 20% van de deelnemers wenst een verbod, maar 80% vindt dat fietsen in winkelstraten moet kunnen.

Voor héél wat mensen is de fiets hun vrijheid, mensen die vaak iets minder goed te been zijn maar wel nog kunnen fietsen.  Moeten zij door deze maatregel ook gestraft worden?
Ook zullen een aantal fietsers het centrum links laten liggen en de voorkeur geven aan winkels buiten het centrum die ze wel met de fiets kunnen bereiken.

Daarnaast is de Fietsersbond ook vragende partij voor een degelijke handhaving naar alle weggebruikers toe.  Zowel fietsers die de verkeersregels niet na leven maar ook andere weggebruikers. Respect naar fietsers in de fietsstraten is vaak zoek, stilstaan en parkeren op voet-, zebra- en fietspaden lijkt voor sommigen een hobby. En vermits hier weinig tegen opgetreden wordt blijft het bestaand.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *