Sekswerkster Mel bezocht TechniGO! in Aalst…

Maandag jongstleden kreeg men op de middelbare school in TechniGo! op de Ledebaan in Aalst, het bezoek van niemand minder dan sekswerkster Mel. Laatstgenoemde is vooral gekend van op TikTok. Via deze sociale media kunnen pubers en tieners allerhande vragen aan haar stellen rond sexualiteit. Sara De Ras, leerkracht algemene vakken, nam het initiatief en kreeg meteen de enthousiaste medewerking van haar directie. “Als school vinden wij het onze plicht om niet enkel kennis en vaardigheden bij te brengen aan onze leerlingen, maar hen ook te beschermen tegen modernere gevaren in de huidige maatschappij”, zo vertelt Sara.

“Het bespreekbaar maken van bepaalde items, voornamelijk over seksualiteit, blijkt nog steeds moeilijk. Daarom is het een goed idee om iemand uit hun leefwereld hiervoor in te schakelen, namelijk Mel, die bekend werd door haar video’s op TikTok.” Op dat platform kunnen vooral jongeren haar naar hartenlust alles over seksualiteit vragen.

De leerlingen krijgen geen saaie spreekbeurt voorgeschoteld, maar wel een interactieve voordracht waarbij concrete antwoorden worden gegeven op de vragen waarmee ze zitten. De voordracht gebeurt in een duidelijk omkaderde omgeving waarbij items zoals de gevaren van sexting en het posten van sensueel getinte foto’s op bepaalde platforms, correct gebruik van voorbehoedsmiddelen, afbakening van grenzen, en andere actuele onderwerpen naar voren worden gebracht.

“We hopen dat we met dit initiatief toch een of meerdere leerlingen kunnen behoeden van onaangename ervaringen. Als dat lukt, zijn we als school meer dan geslaagd in onze missie”, besluit Sara De Ras.

(Bron + foto: Sarah De Ras)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *