Schenken we wel voldoende aandacht aan dementie?…

De Vlaams Belang fractie in Denderleeuw wil dat de gemeente een dementievriendelijk beleid uitwerkt, aldus de partijvoorzitter Kristof Slagmulder. Begin deze maand stuurde Slagmulder een schriftelijke vraag aan de algemeen directeur van de gemeente Denderleeuw. Steeds meer mensen krijgen de diagnose dementie. Door de vergrijzing wordt een verdubbeling verwacht tegen 2070. Vergeten we immers niet dat het merendeel van personen met dementie (70%) nog thuis woont.

Omdat er geen uitgeschreven draaiboek of label met vastgelegde criteria voor lokale besturen bestaat en steden en gemeenten zich dus niet moeten binden aan een vastgelegd kader, beschikken ze over een grote autonomie om zelf invulling te geven aan een dementievriendelijk beleid met eigen doelstellingen en prioriteiten. Dat maakt het echter ook een grote uitdaging. “Het lijkt ons dus belangrijk dat er een goed uitgewerkt dementiebeleid komt op lokaal vlak en het zou dus goed zijn dat de gemeente naast de infosessies ook contact opneemt met de VVSG om zich hierin te laten begeleiden,” zegt Kristof Slagmulder (VB).

Er is zeker en vast nood aan meer expertise op dit vlak. en dit is het antwoord op de vraag vanuit het Lokaal Bestuur. “Omtrent dit thema worden binnenkort info-sessies gehouden. Deze worden opgevolgd vanuit onze zuil Welzijn. Afhankelijk van de input uit de infosessies zal bekeken worden of dit al dan niet dient ingepast te worden bij een vernieuwing/update van het meerjarenplan,” zegt Jimmy Geeraerts. Momenteel worden (ook in dit kader) mantelzorgers al financieel ondersteund, voegt hij er nog aan toe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *