Schaatspistes in Denderregio doen het elk jaar beter…

Schaatsbaan opstelling Niniaplein Ninove Persregio DenderIn Aalst, Geraardsbergen, en Ninove, om het even waar je naar toe gaat, heb je de mogelijkheid om de schaatsen aan te binden. Wat opvalt is dat alle pistes in onze Denderregio volledig overdekt zijn, hetgeen in het verleden niet het geval was in Aalst. Daar koos men er dit jaar voor om de ijspiste te verplaatsen van op De Hopmarkt naar het Vredeplein. Ondanks de eerder negatieve reacties bij de horeca uitbaters, blijkt dat het aantal bezoekers in steigende lijn gaat. Dit is ook het geval voor Geraardsbergen waar men sinds enkele jaren de Markt inruilt voor de schaatspret.

In Ninove kreeg de ijspiste een totale make-over, deze kreeg andere afmetingen aangemeten, waardoor het gemakkelijker werd om snelheidswedstrijden te organiseren. Dit was het geval op woensdag 3 januari, Kenzo Van Eeckhout legde vijf rondjes af in een tijd van 10,99 seconden, en haalde hiermee de snelste tijd. Schaatsen op het ijs in Ninove Persregio Dender

Maspoe heeft geleerd van de voorbije jaren, waardoor men dit jaar niet alleen koos om naar het Niniaplein te verhuizen, maar ook om de schaatspiste te vrijwaren van regen en wind. De totaal overdekte piste moet dan wel weer meer gekoeld worden, wat een gevolg is van de te hoge temperaturen waarmee we de jongste dagen afrekenen. Hierdoor heeft men de koeling van -10 naar -12 graden gedraaid, om te voorkomen dat er te veel water op het ijs komt te staan. Nu vrijdag aanstaande staat er om 19.30 uur een show van Kevin Van der Perren op het programma, en op zaterdagavond sluit ‘Ninove On Ice’ af met Drums & Twins, dit gaat door tussen 18.00 en 20.00 uur.

Net als in Ninove sluit Aalst en Geraardsbergen zondag 7 januari 2018 af, schaatsen kan in Aalst aan de prijs van 7 euro, Kansentarief voor UiTPAS Dender: 1,5 euro. Geniet van schaatsplezier en een leuke sfeer aan de standen rond de ijspiste.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *