Sara Neyrinck wordt knap 5de op EK tumbling in Sotsji…

Na een moeilijk parcours het voorbije jaar als gevolg van de Corona maatregelen, selecteerde Sara Neyrinck, 15 jaar jong uit Erembodegem, zich als enige Belgische junior voor de Europese kampioenschappen tumbling in Sotsji, Rusland. Op vrijdag 30 april sprong ze twee mooie reeksen en slaagde ze er in zich te plaatsen voor de finales op zondag 2 mei. “Vooral de Franse en Russische meisjes oogden écht heel sterk in de voorrondes.” zegt trainster Natalie De Neef, die zelf niet mee kon afreizen met Sara. Met twee zeer stabiele en mooie reeksen kon Sara in de finale een knappe 5de plaats veroveren!

Met uitvoeringspunten van 9,0 punten en meer mocht ze zeer tevreden terugblikken op haar debuut: “Ik ben super gelukkig om dit resultaat te kunnen neerzetten tussen deze Europese toppers. Naar volgend jaar toe wil ik nog meer moeilijkheid brengen en hoop ik mij als senior te kunnen selecteren.

Eerstkomende doel nu is het Wereldkampioenschap voor de jeugd eind dit jaar in Baku. Ik kan niet wachten om in Aalst opnieuw aan de slag te gaan met mijn team en mijn grenzen opnieuw te verleggen.” Vandaag keert Sara terug samen met de Belgische delegatie, die in de verschillende categorieën knappe resultaten neerzetten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *