Samen voor meer veerkracht met 10-daagse van de ‘Geestelijke Gezondheid’…

Van 1 tot 10 oktober van dit jaar zet de stad Ninove tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid het investeren in een goede geestelijke gezondheid én van veerkracht in de verf met een aantal activiteiten. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. We tellen af naar 10 oktober: de internationale dag van de geestelijke gezondheid of ‘World Mental Health Day’. Op die dag willen we bij het brede publiek bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en rond problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder. Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen … soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen kracht te ontdekken en elkaar te versterken. De stad organiseert in samenwerking met een aantal partners activiteiten in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Alle activiteiten zijn gratis.

Een overzicht van de activiteiten:

  • Warme William beet de spits af en heeft de Ninovieter helemaal Warm gemaakt voor de 10-daagse door groeikaarten uit te delen op de dinsdagmarkt van 27 september. Je kon er ook genieten van een lekkere tas soep en een fijne babbel met enkele medewerkers van het Sociaal Huis en het Netwerk voor Geestelijke Gezondheid Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas. Zij gingen in de namiddag ook langs in de cafetaria van WZC Klateringen om de oudere Ninovieter een hart onder de riem te steken en je kan hen binnenkort opnieuw terugvinden op 4 oktober aan het Sociaal Huis.
  • 4 oktober: lezing ‘Verslaving’ door Wout Renders.Iedereen die op professioneel vlak of privé interesse heeft in het thema ‘verslaving’ en/of deze materie bespreekbaar wil maken binnen een school, bedrijf of het eigen gezin is welkom op deze lezing.
    Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove – 20.00 uur – Inschrijven verplicht via activering@ninove.be
  • 5 oktober: Warme William komt naar de Speelotheek!In de speelotheek zullen tal van activiteiten plaatsvinden in het teken van Warme William: er zal onder andere een knutselactiviteit zijn en een make-up stand zijn om je kind te laten omtoveren in de coole blauwe beer.

Speelotheek (Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove) – 14.00 uur tot 17.00 uur – Inschrijven verplicht via huisvanhetkind@ninove.be. h

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *