Samana ‘Dag van de chronisch zieke mensen’ op 14 oktober…

Samana mantelzorgers Persregio DenderWe kunnen niet meer om de verkiezingskoorts voor zondag 14 oktober heen. Ook bij Samana staat deze dag met stip in de agenda genoteerd als de dag van de chronisch zieke mensen. Een dag waarop we jaarlijks aandacht vragen voor de situatie van mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. Voor Samana ligt de focus op de kracht van mensen met een chronische ziekte, die méér zijn dan hun zorgsituatie. Deze kracht willen we versterken door samen met hen op pad en aan de slag te gaan, want zo bouwen we samen aan een warmere buurt. De dag van de chronisch zieke mensen vormt ook de perfecte aanleiding om hen eens stevig in de bloemetjes te zetten.

We nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken hoe Samana Meerbeke en Neigem-Lieferinge op zondag, 7 oktober 2018, (dus een week vroeger dan de nationale ziekendag van 14 oktober), alle mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers uit hun buurt met volgend programma weet te verrassen. Voor al onze zieken, mantelzorgers en begeleiders, is dit onze jaarlijkse Samana-hoogdag, wij beginnen met een passende en goed voorbereide eucharistieviering, opgeluisterd door ons koor Jubilate Deo, om 14.00 uur, in de Sint Pieterskerk te Meerbeke, waar iedereen door pastoor Alexander verwelkomt wordt. Het vervolg van deze feestnamiddag gaat door in het trefcentrum ‘De Linde’, aan de Gemeentehuisstraat te Meerbeke om 15.00 uur.

Na een verwelkoming wordt iedereen vergast op een aperitiefje en taart met koffie. Vervolgens is er een muzikaal intermezzo, waar de tonen van een accordeon ons zullen terugvoeren naar die goeie tijd van toen. Dan is er tijd voor een gemoedelijke babbel, gevolgd door een lekker vieruurtje. Afsluiten doen wij met een dankwoord en een bloemetje voor alle zieken.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *