Sam van de Putte reageert op persbericht Sarah Smeyers…

Reactie op persbericht Sarah Smeyers i.v.m. extra opvangplaatsen voor asielzoekers. “Sarah Smeyers gaat nogal kort door de bocht en schuift de verantwoordelijkheid voor het falend beleid op anderen af. Die N-VA-retoriek zijn we natuurlijk al gewoon” zegt sp.a fractievoorzitter Sam Van de Putte. “Feit is dat haar partijgenoot Theo Francken in 2018 te hard gesnoeid heeft in het personeel bij de dienst vreemdelingenzaken waardoor er een grote achterstand is in de behandeling van de asielaanvragen en de verwerkingstermijn enorm is opgelopen. Hierdoor moeten asielzoekers langer in de opvang blijven. Net door dit slecht bestuur is er nu nood aan meer opvangplaatsen. Het is de verantwoordelijkheid van alle steden en gemeenten in ons land om asielzoekers opvang en begeleiding aan te bieden. Onze stad biedt die opvang vandaag aan 22 mensen” legt Van de Putte uit.

Asielzoekers moeten menselijk worden opgevangen en de procedure moet kort en efficiënt zijn zodat ze weten waar ze hun toekomst kunnen opbouwen. “In het toekomstige Vlaams regeerakkoord is dus vooral nood aan een sociaal rechtvaardig beleid. Het rapport van Vlaanderen is niet goed: er zijn wachtlijsten in de zorg, wachtlijsten voor sociale woningen, meer mensen die naar de voedselbank moeten gaan. Bovendien blijkt dat Vlaanderen niet koos voor confederalisme en de regeringspartijen afstrafte omwille van dat gebrek aan sociaal beleid” stelt Sam.

“In plaats van politieke spelletjes te spelen zou N-VA beter inzetten op een Vlaams regeerakkoord waar iedereen beter van wordt. Met aandacht voor betaalbare en kwaliteitsvolle woningen, een sterk toekomstgericht onderwijs en voldoende zorg voor wie dat nodig heeft. Kortom, een warme samenleving gericht op de toekomst” besluit Van de Putte.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *