S.p.a Aalst pleit voor autodelen ‘ook in de deelgemeenten’…

Cambio autodelen Denderstreek Persregio DenderBegin juli werd het aanbod cambiowagens in Aalst opgedreven van 6 naar 11 wagens. Ook het aantal standplaatsen werd verhoogd. Die bevinden zich, met uitzondering van één aan het station van Erembodegem, allemaal in de stad met dichtbevolkte woonomgevingen en een relatief hoge parkeerdruk. Ook in deelgemeenten bestaat er vraag naar deelauto’s. Een recente bevraging van het netwerk Autodelen.net, KVLV en de Antwerp Management School toont aan dat heel wat mensen, die buiten de stadscentra wonen, autodelen als een realistische optie beschouwen. Helaas wordt dat potentieel nu zwaar onderbenut.

“In de stad Aalst vind je enkel deelauto’s in de binnenstad. De deelgemeenten blijven op hun honger zitten, daar zijn namelijk nog geen standplaatsen voorzien. Grote deelauto-bedrijven zien geen toekomst in de buitengebieden, maar er zijn alternatieve systemen mogelijk. Het inzetten van deelwagens zorgt ervoor dat niet iedereen een eigen wagen nodig heeft en verlaagt de parkeerdruk” zegt sp.a lijsttrekker Sam Van de Putte.

Sp.a Aalst pleit daarom voor een aanvullend systeem voor particulier autodelen. “De stad kan een platform opstarten waarop mensen hun auto’s kunnen aanbieden of aanvragen. Hierdoor kunnen gezinnen hun tweede wagen inzetten als deelauto en vermijden we dat andere gezinnen een nieuwe wagen moeten aankopen” legt Sam uit. “Waarom zou de stad trouwens ook haar eigen wagenpark na de kantooruren niet delen met de Aalstenaars. Voor autodelen bestaan al specifieke verzekeringen dus dat zou geen probleem mogen zijn” besluit Van de Putte.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *