Rode Neuzen in dezelfde richting op Sint-Jozefcollege…

Het Aalsterse Sint-Jozefscollege is dit schooljaar een Rode Neuzen School. Dankzij het initiatief van de Rode Neuzen Actie kan het college de gegaarde opbrengsten van tal van acties investeren in projecten die de leerlingen rechtstreeks ten goede komen. Zo zal het WHY-team (WHY=We Hear You) kunnen rekenen op extra-ondersteuning. Dit team bestaat uit een groepje vertrouwens-leerlingen dat een luisterend oor biedt aan haar medeleerlingen. De rode Neuzenactie zorgt ervoor dat speciale opleidingen kunnen worden aangeboden. Ook het organiseren van de tweejaarlijkse ‘Challenge Day’ op school kan hiermee worden gesponsord.

De voorbije week van 25 tot 29 november was een heuse Rode Neuzenweek. De school kleurde rood en de sfeer zorgde voor warmte in een koude en natte week. Een fijnzinnige schoolradio zorgde elke middagspeeltijd voor de nodige beweging. De leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik om eigen verzoekjes in te dienen. Verder waren er doorheen de week pannenkoeken en chocomelk te verkrijgen. Vele originele Rode Neuzen gadgets – rode neuzen, rode neuzenbalpennen en – sleutelhangers) werden verkocht. Nancy Gisgand, de sympathieke dame van het onthaal, maakte 300 gelukspopjes voor ‘Rode Neuzen’. Ze werden allemaal verkocht!

Vrijdag jongstleden eindigde de Rode Neuzenweek met een heuse foodmarket. Een overgrote meerderheid van de leerlingen kwam in het rood gekleed naar school. Op de foodmarket passeerden bijna 600 leerlingen aan de kraampjes om zich te goed te doen aan frietjes, hotdogs, pasta, sambusas en desserts. Het college schaarde zich enthousiast achter dit initiatief. Er kwam steun vanuit alle hoeken van de school. De prefectuur, leerkrachten, leerlingen, het onthaal, de directie, de technische dienst, het keukenpersoneel, de ICT-verantwoordelijke, …, kort gezegd, iedereen zette zijn beste beentje voor. Dit leverde voorlopig al een mooie winst van 2500 euro op, maar het zorgde vooral dat het welbevinden van alle leerlingen opnieuw in de kijker kwam. Speciale pluim op de hoeden van leerkrachten Amélie Verbeken en Jonas DeVisschere om alles in goede banen te leiden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *