Reuzengilde Geraardsbergen schenkt opbrengst Reuzenbier aan de ALS-liga…

Het bier ‘Tripel Tricken’, dat op 15 oktober door de Reuzengilde Geraardsbergen werd gelanceerd, werd enorm gesmaakt door de Geraardsbergenaar en was dus een ongelooflijke bestseller. “Onze ‘Tripel Tricken’, genoemd naar reuzendrager en bestuurslid (‘Chef Catering’) Patrick Van Sinaey, bijgenaamd ‘den Tricken’, was sinds de dag van de lancering te verkrijgen in maar liefst 16 horecazaken in Geraardsbergen en deelgemeenten.” zegt Robin Ronsyn, voorzitter van de reuzengilde en één van de brouwers van het reuzenbier.  “Als particulier en bierliefhebber kon je ons hemels gerstenat ook online aankopen via onze webshop of zelfs in een supermarkt in de stad. De verkoop werd een enorm succes, want een week na het openen van de webshop, was het bier helemaal uitverkocht! Ook de meeste cafés zitten 2 maand na de lancering, al helemaal door hun voorraad.” gaat Robin verder.

Men had gehoopt dat het bier in de smaak zou vallen, maar dit had men nooit durven dromen. “Zoals we hebben aangekondigd bij de lancering en zoals het ook te lezen valt op het etiket op de bierflesjes, alsook op de bierviltjes, wilden we met een deel van de opbrengst ook een goed doel steunen, in dit geval de ALS-liga als steun voor onder andere hun onderzoek naar de zenuw-spierziekte ALS (meer info op www.als.be).” aldus de voorzitter van de Reuzengilde.  “En welke periode in het jaar is mooier om de schouders onder een nobel doel te zetten dan de eindejaarsperiode.  Kijk maar naar andere prachtige initiatieven zoals ‘De warmste week’.  Daarom schonk de reuzengilde deze week het mooie bedrag van 2000 euro aan de ALS-liga. Wij hopen dat we zo ook andere mensen warm maken om ons voorbeeld te volgen en eens een goed doel te steunen,” zegt Steven.

Voorzitter Robin Ronsyn vertrouwt ons zelfs in primeur nog een nieuwtje toe:  “In 2022 heeft de Reuzengilde weer een rijkgevuld programma. Er komt onder andere een nieuwe onthulling, waarover ik nog niets kan zeggen jammer genoeg, maar wat ik wel kwijt kan, is dat we in het voorjaar, dankzij het groot succes, ons reuzenbier ‘Tripel Tricken’ nogmaals op de markt brengen en dat we de opbrengst opnieuw zullen delen met de ALS-liga!

Op de Facebook-pagina van de Reuzengilde Geraardsbergen zal je ten gepaste tijde hierover meer uitleg vinden.”Wij willen iedereen die ons bier kocht en degusteerde hartelijk bedanken en de Reuzengilde van Geraardsbergen wenst iedereen een fijn eindejaar en een prachtig 2022 vol geluksmomenten!” besluit Robin.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *