Remus neemt je mee op chocoladetocht door Aalst…

De paasvakantie is in zicht! Op zoek naar een leuke gezinsuitstap? De Stad Aalst lanceert alvast haar paasbest aanbod: ‘Remus en de klok zonder naam’. “Na de succesvolle edities van de SintMaartentocht en Rudi Twinkelt zorgt de stad ook tijdens de paasvakantie voor een familievriendelijke activiteit. Deze zoektocht zal alvast naar meer smaken,” kondigt schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA) aan.  ‘Remus en de klok zonder naam’ is een zoektocht doorheen de stad Aalst voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Remus is een kleine paasklok die voor de allereerste keer chocolade naar Aalst mag brengen. Als hij bijna op bestemming is, loopt het mis. Remus botst pardoes tegen de schaa (schouw) van Schotte, waarbij hij zijn kluts én zijn vriendjes helemaal kwijtraakt. Gelukkig is de redding nabij: Een vriendelijke, maar onbekende klok helpt hem terug op weg.

Remus en de klok zonder naam is op maat van kleuters en lagere schoolkinderen gemaakt. In het pakket zit voor beiden een aanbod. De kleinsten gaan met behulp van stickers op zoek naar Remus’ vriendjes. Oudere kinderen gaan op letterzoektocht: zij moeten in de etalages van Aalsterse handelszaken op zoek naar de letters waarmee ze de identiteit van de anonieme helper van Remus kunnen ontrafelen.

Dit project is een samenwerking tussen Visit Aalst, Erfgoed Aalst en Utopia, met ondersteuning van CC De Werf. Het verhaal komt uit de pen van Dimitri Verbelen, de tekeningen zijn van de hand van Joke De Groot. “Dankzij een aantal Aalsterse creatievelingen heeft nu ook onze stad een eigen ‘Remus’-verhaal. De naam van de anonieme klok die Remus ter hulp vliegt, wordt duidelijk na een tocht langs tal van uitnodigende etalages vol lekkers. Ik kan nu wel al verklappen dat de Aalsterse ‘klok zonder naam’ niet Romulus zal zijn”, geeft De Meerleer nog als tip mee.

Een startpakket reserveren kan via www.visit-aalst.be vanaf woensdag 24 maart om 11.00 uur. Een pakket kost 2 euro per kind. Vanaf vrijdag 2 april kan je je pakketten afhalen in het infokantoor van Visit Aalst op de Hopmarkt. De tocht kan je vanaf vrijdag 2 tot en met zondag 18 april zelf inplannen. Meer weten? Surf naar https://www.visit-aalst.be/nl/met-kinderen/

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *