Recreatieve gedeelte Aquatopia opent met feestweekend op 17 en 18 december…

Het is bijna zover, het nieuwe Aalsterse Aquatopia opent volledig haar deuren tijdens een groot openingsweekend op 17 en 18 december 2022. Een heel weekend kan jong en oud genieten van het recreatieve gedeelte met glijbanen en zijn er tal van randanimaties en initiaties voorzien. Om alles in gereedheid te brengen en de bouwwerken te finaliseren, sluit het zwembad drie weken in november. Op zaterdag 17 december 2022 zal het nieuwe gedeelte van Aquatopia eindelijk openen. Het sportgedeelte is al een schot in de roos gebleken. Vanaf de Kerstvakantie zal elk zich kunnen uitleven in het recreatieve deel.

Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) is enthousiast: “Waar het oude Stedelijk Zwembad hoofdzakelijk bestond uit een 50-meterbad, pakt Aquatopia uit met een snelle glijbaan met lichteffecten (94m), een langzamere en bochtige glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen (86m), een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien. Een waar speelparadijs voor kinderen! Daarnaast zal er ook nog een derde instructiebad met beweegbare bodem zijn. Tijdens het openingsweekend worden er daarnaast nog tal van animaties en initiaties voorzien. Het volledige programma lees je binnenkort op de kanalen van Aquatopia.”

Gedurende de hele looptijd van de bouwwerken, werd steeds getracht om het zwembad maximaal open te houden. Om Fase 1, het sportgedeelte, en Fase 2, het recreatieve gedeelte, nu met elkaar te verbinden, moet het zwembad helaas even sluiten. Schepen De Ridder licht toe: “Omwille van veiligheidsrisico’s en de installatie van de nieuwe balie moeten we het zwembad sluiten voor publiek. Dat zal zijn vanaf 31 oktober tot zaterdag 19 november. We zullen die sluiting aangrijpen om een aantal controles en onderhoudswerken uit te voeren, alsook noodzakelijke opleidingen voor het personeel.

Voor de periode waarin klanten geen toegang tot het zwembad krijgen, kunnen zij hun abonnement verlengen opdat er geen zwembeurten verloren gaan. Vanaf zaterdag 19 november is iedereen weer welkom in het 25- en 50-meterbad. Scholen en sportverenigingen kunnen reeds terecht vanaf maandag 14 november aangezien zij een aparte toegang hebben en geen gebruik maken van de balie of kiosk.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *