Radio PROS bezocht op paaszondag rusthuizen in de streek…

PROS komt beetje bij beetje in aanmerking voor het label ‘bijzonder project’. FM-licentie kwijtgespeeld in 2018, maar met veel moed en inzet doorgegaan op het internet. Dankzij o. a. de financiële steun van de gemeente Haaltert, werden tal van internetradio’s door de zender aangekocht bij een groothandel en doorverkocht aan de luisteraars in de regio. Daarbij gingen medewerkers het toestel zelf ter plekke installeren. Men slaagde er in om de sterke band met de regio Haaltert, Ninove en Denderleeuw te behouden. De schare trouwe fans bleef groot, heel groot. Niet enkel te danken aan hun (muziek)programma’s, maar net zo goed dankzij de vele sociale en liefdadigheidsacties die op het getouw worden gezet. P.R.O.S. slaagt er op die manier in om de afstand tussen radiomakers en luisteraars bijzonder klein te houden. ‘Je suis PROS’. Zoiets…

In december 2017 was er de actie ‘Wakkere Wijven’ ten voordele van Loena, een meisje dat na een bijna verdrinkingsdood zware hersenletsels had opgelopen. Eén jaar later werd de ‘Kerstballenactie’ georganiseerd voor Zoë een meisje met darmkanker. Volgende maand mogen de leerlingen van het 5C van KCD Denderleeuw de programma’s even overnemen. Op moederdag worden bloemruikers naar… moeders gebracht en zopas werd de Paasactie afgerond. Die voor de gelegenheid wél op FM te beluisteren was dankzij een evenementen-licentie. Intussen weer afgelopen, maar vanaf 1 mei weer twee weken terug op 97.7 FM.

Gisteren, Paaszondag 2019 deelden de medewerkers niet minder dan driehonderd kilogram paaseitjes uit in verschillende rusthuizen in de regio Denderleeuw. Eerder was in de uitzendingen gevraagd om die te schenken. “Een onverwacht mooi resultaat, want we hadden gehoopt om vijftig kilo te kunnen uitdelen”, zegt Pieter Van Banden. Het werden er dus heel wat meer. In de studio kwam ook oud radio- en tv-maker Johan Persyn de actie een hart onder de riem steken. De eitjes werden geschonken aan woonzorgcentra De Pastorij in Denderhoutem, Sint-Jozef en Sint-Anna in Haaltert, Ter Bake in Denderleeuw (foto boven), Klateringen in Ninove en aan de organisatie voor bijzondere jeugdzorg ter Muren in Erembodegem. “Het is een prachtig initiatief, hartverwarmend voor onze bewoners”, vindt Ellen De Camps, directeur van woonzorgcentrum Ter Bake. Ook Denderleeuws burgemeester Jo Fonck loofde P.R.O.S. voor deze actie.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *