Radio Lede start met eigen kinderradio ‘Radio Kadee’…

Ralph Iliano (Radio Lede, Radio Katanga, Goeiedag Aalst, TOPradio, Radio Mango) en zijn radio- collega Stijn Van der Heyden (Radio Katanga, Oilsjt Mjoezik), komen met een nieuw project op de markt. Zij zitten al een hele tijd in het radiowereldje en merkten, vader zijnde van in totaal 6 kinderen, dat er in het Vlaamse radiolandschap geen verzorgde kinderzender aanwezig is. “Kinderen houden nochtans erg veel van muziek en hebben behoefte aan de plaatjes die ze graag horen,” zegt Van der Heyden. “Streamingsdiensten zoals Spotify en Deezer kunnen hierin deels voldoen, maar ze zijn stuk voor stuk betalend en er is veel zoekwerk nodig om tot goede afspeellijsten te komen die niet snel vervelen”. “Wij gaan dat gaatje vullen,” zegt Iliano. “Radio Kadee wordt een webradio voor kinderen met een doelpubliek van 0 tot 12 jaar. We hebben een zender voor ogen die zich toespitst op alles wat met kinderen te maken heeft.” 

Radio Kadee brengt kindermuziek met hier en daar een plezante popsong, met ’s avonds voor het slapen gaan een voorgelezen verhaal. Het wordt ook een interactieve zender: kinderen en ouders mogen ook verzoekjes doen en kunnen in contact treden met de radiomakers. De bezielers van dit project wonen beiden in de Denderstreek, maar hopen kinderen (en hun ouders) in heel Vlaanderen gelukkig te maken.

Radio Kadee is terug te vinden en te beluisteren op www.radiokadee.be. Wie een Wi-Fi-radio, Sonos- systeem of dergelijks heeft, kan ook via die weg luisteren. En ook op Proximus TV kan je Radio Kadee terugvinden. Dezelfde kanalen als Radio Lede, dus. Radio Kadee heeft ook een eigen Facebookpagina.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *