PVDA-voorstel op gemeenteraad in Geraardsbergen…

Patrick De Dobbelaere PVDA Geraardsbergen Persregio DenderDe gemeenteraad via livestream uitzenden op het internet, is een van de veertig voorstellen die de PVDA in Geraardsbergen aan de inwoners voorlegt in haar Grote Bevraging. “Vlaams Belang-raadslid Bourlau heeft onze bevraging blijkbaar goed bestudeerd, want tot onze verwondering nam hij het voorstel letterlijk over”, zegt PVDA-lijsttrekker Nick Dobbelaere. PVDA Geraardsbergen stelt vast dat sommige gemeenteraadsleden zich flink laten inspireren door de ‘Grote Bevraging’ waarmee de linkse partij momenteel naar de mening van de Geraardsbergenaar peilt. “Het voorstel dat raadslid Stephan Bourlau op de jongste gemeenteraad deed om de gemeenteraadszittingen uit te zenden via het internet, komt rechtstreeks uit onze bevraging”, vertelt Dobbelaere. PVDA Geraardsbergen hield enquete Persregio Dender

PVDA Geraardsbergen lanceerde begin december een grootschalige enquête. De linkse partij legt meer dan veertig voorstellen voor aan de Geraardsbergenaar. Nick Dobbelaere: “Het is onze gewoonte om te polsen naar wat leeft bij de mensen en wat zij zien als oplossingen rond tien thema’s. Onder meer rond inspraak en democratie leggen we enkele duidelijke voorstellen voor aan de inwoners. Een van die voorstellen is: ‘De gemeenteraad via livestream uitzenden op het internet’. Als we de mensen dichter bij de democratie willen betrekken, moeten we het democratisch proces ook dichter bij de mensen brengen. En zo kan iedereen zien hoe het eraan toe gaat tijdens zo’n gemeenteraad. Zelf vind ik dat een ontluisterend tafereel.”

We vinden het positief dat anderen zich door onze voorstellen laten inspireren, zegt Nick Dobbelaere. Hij zou zelfs alle gemeenteraadsleden aanmoedigen hun bevraging goed te lezen en er zaken uit over te nemen. Het zou Geraardsbergen alleen maar democratischer, leefbaarder en socialer maken. Een bronvermelding was wel op zijn plaats geweest.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *