PVDA Aalst voert actie voor sterke solidaire gezondheidszorg…

Vanavond resp. woensdag 07 oktober 2020, voert de PVDA Aalst actie ter hoogte van het Werfplein voor een sterke en solidaire gezondheidszorg. De Partij van de Arbeid voert vanavond actie voor een sterke en solidaire gezondheidszorg. “De inwoners van Aalst zijn terecht bezorgd over de toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg dichtbij huis”, zegt Alexander Van Ransbeeck van de PVDA. “Het aantal coronabesmettingen stijgt, net zoals het sterftecijfer. Er is maar één correcte oplossing en dat is de versterking van de gezondheidszorg in Aalst.” De PVDA ijvert voor meer personeel in het ASZ en in het OLV-ziekenhuis en voor voldoende capaciteit om patiënten op te vangen in de coronagerelateerde en reguliere zorg.

Naast de bezorgdheid is er ook solidariteit bij de Aalstenaars. “Veel Aalstenaars beseffen dat het coronavirus niet aan de stadsgrenzen stopt. We kunnen het coronavirus alleen samen overwinnen, niet met een gesplitste, ieder-voor-zich-gezondheidszorg”, aldus Van Ransbeeck. “Christoph D’Haese is blind voor deze solidariteit. Maar de burgemeester is ook blind voor extra investeringen in de gezondheidszorg. Vorig jaar stemde D’Haese tweemaal tegen het noodfonds voor de zorgsector.”

De PVDA wil haar eis voor een sterke en solidaire gezondheidszorg duidelijk maken. Daarom voert de linkse partij woensdagavond actie op het Werfplein. De actie is coronaveilig. De actievoerders zullen een mondmasker dragen op de mond en de neus, maar zij zullen ook hun ogen bedekken. “Dat beeld symboliseert de houding van Christoph D’Haese: blind voor solidariteit en blind voor extra investeringen in de gezondheidszorg. Totaal het tegengestelde van wat de mensen willen”, besluit Van Ransbeeck.

De actie is voorzien om 19.30 uur, Werfplein te 9300 Aalst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *