PVDA Aalst vierde 1 mei op het Werfplein…

PVDA Aalst vierde zaterdagnamiddag het Feest van de Arbeid op het Werfplein. Een vijftigtal militanten van de partij kwamen coronaveilig op het plein samen om hun stem te laten horen. Op het feest hield Alexander Van Ransbeeck van de PVDA een toespraak, net zoals vakbonds-vertegenwoordiger Tony Fonteyne van ACOD Spoor. Daarnaast zongen de militanten verzetsliederen zoals de Internationale en Bella Ciao. En ten slotte kondigde de linkse partij ook ManiFiesta, het Feest van de Solidariteit, aan. “1 mei is het feest van de arbeidersbeweging, van de werkende klasse”, zegt Alexander Van Ransbeeck van PVDA Aalst. “En die werkende klasse is springlevend. Kijk maar naar de vakbondsacties van de voorbije maanden voor een échte loonsverhoging en voor een verlaging van de (brug)pensioenleeftijd.”

De PVDA richtte haar verzet tegen het asociaal beleid van de Vivaldiregering. “De Vivaldiregering weigert de lonen te verhogen, weigert de pensioenleeftijd te verlagen. Is dat de bedanking die de werknemers krijgen voor hun harde werk tijdens de coronacrisis? De regering verdedigt de agenda van de werkgevers”, aldus Van Ransbeeck.

Dat de actie plaatsvond op het Werfplein is niet zonder reden. Rechttegenover het Werfplein komt binnenkort het nieuwe kantoor van Voka, de werkgeversorganisatie die de lonen weigert te verhogen. “Op het Werfplein doen wij tegengestelde. Wij bouwen er het sociaal verzet op. En dat is noodzakelijk. Met 0.4% loonsverhoging compenseer je niet wat je aan inkomen verloren hebt tijdens de coronacrisis. En dan spreken we nog niet van de factuurverhogingen die daarbovenop komen. Denk maar aan de huisvuilophaling die binnenkort duurder wordt in Aalst. Of denk maar aan de duurdere verplaatsingen om in Aalst te geraken als volgend jaar 105 bushaltes worden geschrapt”, zegt Van Ransbeeck. “Het kan niet blijven zoals het nu is of zoals het voor corona was. Geef de werkende klasse het respect dat ze verdient. Geef een deftige loonsverhoging en verlaag de pensioenleeftijd”, besluit Van Ransbeeck.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *