Provincie verleent subsidies om detailhandel te ondersteunen…

De Provincie Oost-Vlaanderen verleent projectsubsidies om lokale detailhandel en horeca te ondersteunen. 15 lokale besturen en 11 detailhandels-, middenstands- en horeca verenigingen ontvangen van de Provincie Oost-Vlaanderen een projectsubsidie om de lokale detailhandel en horeca te ondersteunen. Van 2014 tot 2019 mochten in totaal 195 projecten ter ondersteuning van de detailhandel, uitgevoerd door lokale besturen en middenstands- en handelsverenigingen, een subsidie ontvangen van in totaal 604 652,85 euro. In onze regio komt de gemeente Herzele aan bod rond het project Storytelling. Ze ontvangen hiervoor 3850 euro. Ook de stad Aalst mag rekenen op 7.000 euro voor hun project Shop Lokaal (st), en Haaltert ontvangt 6.820 euro voor het project Handelaar in de kijker.

Daarnaast keurt de deputatie 11 aanvragen van detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen geheel of gedeeltelijk goed. Hier komt Unizo afdeling Denderleeuw aan bod met Ondernemende karikaturen uit Denderleeuw. Unizo ontvangt hiervoor 5.000 euro. Handelscentrum Geraardsbergen vzw krijgt ook 5.000 euro subsidies voor het project Draag je steentje bij aan de winkelmuur van Geraardsbergen, en Aalstaanmijligt krijgt ook 5.000 euro voor Aalstaanmijligt editie 2020. Dekenij Hofstade kan dan weer rekenen op een subsidie van 3.388 euro voor het project Folder met zoveel als mogelijk kmo’s uit Hofstade.

Deze financiële hulp is een springplank om een project ter ondersteuning van de lokale detailhandel uit te voeren. De Provincie ondersteunt lokale besturen om hun detailhandels- en horecabeleid te optimaliseren. Detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen kunnen met de subsidie inspelen op fundamentele veranderingen en de promotie van de lokale detailhandel.

Gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand en EROV zegt “Blijven inzetten op een gevarieerd en kwalitatief basisaanbod, afgestemd op de noden van de burgers en de consumenten, is cruciaal voor onze Oost-Vlaamse handelskernen en wijken. Daarom werden opnieuw 26 kernversterkende projecten gunstig beslist voor een totaal bedrag van 139 494,65 euro.”

Er kunnen kernversterkende projecten ingediend worden, uit te voeren in 2021, tegen uiterlijk 15 oktober 2020. De reglementen en de aanvraagformulieren zijn terug te vinden op de webpagina over detailhandel.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *