Provincie verhuurd woningen via sociale verhuurkantoren…

provincie-oost-vlaanderen-verhuurt-appartementen-persrego-denderDe Provincie Oost-Vlaanderen zet sterk in op de verhuur van woningen via sociale verhuurkantoren. Ze streeft, samen met de erkende Oost-Vlaamse sociale verhuur-kantoren* (SVK), naar een groei van 200 woningen van november 2016 tot november 2017. Per extra woning geeft het provincie-bestuur daarom een tegemoetkoming van ongeveer 1 800 euro aan de SVK’s, voor een totaalbedrag van 375 000 euro. “Maar niet alleen deze financiële tegemoetkoming is cruciaal voor de groei. Vooral een promotiecampagne en een doorgedreven en open samenwerking tussen het sociaal verhuurkantoor, het OCMW en de gemeente zorgen voor een positief imago naar potentiële verhuurders en naar inwoners van de gemeente”, zegt gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Wonen. Voor de promotiecampagne, die gelanceerd zal worden in het voorjaar van 2017, zoekt het provinciebestuur nog huurders, verhuurders en lokale overheden die als ambassadeur hun goede ervaringen met het SVK-model willen delen met de rest van Oost-Vlaanderen.

Eigenaar Dirk Vermeiren verhuurt zijn acht nieuwbouwappartementen via het sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen vzw en getuigt graag over zijn ervaring met het SVK: “Het basisprincipe is dat je als eigenaar altijd zoekt naar ‘de ideale huurder’. Dankzij het sociaal verhuurkantoor komt dit principe tot zijn recht in de praktijk. Er is een correcte huurbetaling en de onderhuurder wordt opgevolgd. Daar hoef ik zelf niets extra voor te doen. Ik verhuur mijn acht nieuwbouwappartementen gewoon gerust.”

Een SVK huurt woningen op de private huurmarkt om ze daarna te verhuren aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden. Het biedt de eigenaar een gegarandeerd rendement zonder zorgen over huurbetaling, onderhoud van de woning, administratieve beslommeringen. Het SVK Zuid-Oost-Vlaanderen biedt, net als de andere Oost-Vlaamse verhuurkantoren, een kwaliteitsvolle service aan eigenaar en huurder door hun jarenlange expertise op de woningmarkt. Het kantoor telt bijna 400 huurwoningen en groeit gestaag verder. Meer info over een sociaal verhuurkantoor bij jou in de buurt? De contactgegevens van de erkende kantoren vind je onderaan deze pagina.

*In Oost-Vlaanderen zijn volgende sociale verhuurkantoren, verder SVK genoemd, erkend door het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen voor hun werking in Oost-Vlaamse gemeenten: SVK Gent, SVK OCMW Destelbergen, SVK Leie en Schelde, RSVK Waregem vzw, SVK Waasland, SVK OCMW Kruishoutem, SVK Laarne-Wetteren-Wichelen vzw, Woonaksent vzw, SVK Meetjesland vzw, SVK Zuid-Oost-Vlaanderen vzw.

Op de foto van links naar rechts: Gedeputeerde Eddy Couckuyt, eigenaar Dirk Vermeiren en Jonas De Vlieger, coördinator Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen vzw.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *