Provinciale molens zetten deuren open op Vlaamse Molendag…

Op zondag 28 april is het Vlaamse Molendag. Ook Provincie Oost-Vlaanderen stelt haar molens open. Ze rollen de zeilen open, hangen de feestvlaggen op en zetten de meelschuif open. De molenaars en molengidsen ontvangen je met open armen. Er zijn doorlopend gratis rondleidingen en maaldemonstraties. “Provincie Oost-Vlaanderen bezit heel wat expertise op vlak van molens,” zegt gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor erfgoed. “De beste garantie dat een molen de tand des tijds overleeft, is dat hij draait, maalt en bezocht wordt. Iets waar onze provinciale erfgoedsite Mola mee voor helpt zorgen. Molendag is een gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van zo’n molen.”

Bezoek één van de molens van de Provincie Oost-Vlaanderen. Voor onze regio komt het erop neer dat je een bezoekje kan brengen aan de Fauconniersmolen in Oordegem met demonstraties steenscherpen en huifkartocht. Verder kan je terecht in pittoresk Meuleken ’t Dal in Zingem, de Zwalmmolen in Zwalm waar je alles leert over het molenaarsvak en molenrestauratie, de Roomanmolen in Sint-Pauwels die binnenkort gerestaureerd wordt, en de net gerestaureerde Windekemolen in Balegem die nu maalvaardig wordt gemaakt.

De molens zijn te bezichtigen op zondag 28 april van 10.00 tot 18.00 uur. Gratis toegang en deelname. Je moet je niet vooraf inschrijven. Geschikt voor gezinnen met kinderen.

(Foto: Anne Deknock)

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *