Proefproject Boekent zorgt voor extra gemeenteraad Haaltert…

In de gemeente Haaltert is al enige tijd beroering ontstaan omtrent de plannen rond een verkeerscirculatie in de Boekentstraat. Op 10 december jongstleden kregen de betrokken bewoners een brief in de bus van de Dienst Openbare werken van de Gemeente Haaltert waarin de plannen uit de doeken werden gedaan. Na overleg van 9 december 2019 heeft de meerderheid volgens Vlaams Belang Haaltert eenzijdig een brief verstuurd die geen weergave is van de waarheid en de inhoud van het overleg. Er werd op diezelfde avond een petitie met meer dan 400 handtekeningen overhandigd, waarmee men bevestigde dat dit project totaal niet wordt gedragen door de bevolking. Er werd geenszins een akkoord bereikt betreffende de wijzigingen.

Intussen zijn we drie weken verder, en staat er een extra gemeenteraad op de agenda. Deze zal doorgaan op vrijdag 27 december. Vlaams Belang Haaltert heeft intussen laten weten dat haar gemeenteraadsleden hun zitpenningen voor deze extra gemeenteraad die de oppositiepartijen Centrumlijst, Vlaams Belang en Open & Liberaal samenriepen, zal afstaan aan een goed doel, meer bepaald aan de vzw Stappen Tegen Pesten. Volgens Vlaamse Belang had deze extra gemeenteraad er niet moeten komen indien men deze zaak transparant zou behandeld hebben. Volgens Pieter De Spiegeleer (VB) kwam er zware kritiek van de bevolking in dit dossier, nadat het college dit dossier samenstelde. Men zou gedreigd hebben om de oppositie in een slecht daglicht te plaatsen, en de rol van de meerderheid in dit dossier te minimaliseren, door te laten uitschijnen dat dit schijncompromis zoals verspreid aan de bevolking er is gekomen na een even georchestreerd schijnoverleg.

Intussen heeft Vlaams Belang Haaltert op zijn Facebook-pagina een artikel gepost waarin zij hun ongenoegen uiten. Daar werd door buitenweten van de partij fel op gereageerd. Het zou zelfs zover gekomen zijn dat huidig burgemeester Veerle Baeyens zich geviseert voelde bij sommige reacties. Volgens laatstgenoemde zou men teveel op de man spelen, en betrekt men haar moeder in heel deze affaire. Baeyens dreigt ermee naar de politie te stappen. Er zou al een mailtje gestuurd zijn naar de lokale politie Haaltert, maar met een persoonlijk verhoor wacht ze liever toe na de feestdagen zegt ze.

Vlaams Belang Haaltert kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor deze reacties, vandaar ook dat de partij schrijft zich te distantiëren van deze commentaren. De Fietsersbond Haaltert vindt de plannen dan weer wel goed, zij juichen toe dat dat er fietsstraten worden ingevoerd in de gemeente Haaltert. Hierbij is het absoluut noodzakelijk dat dit gecombineerd wordt met aangepaste infrastructurele maatregelen, zodat de maximale snelheid van 30 km/h gerespecteerd wordt. Op dit ogenblik is de Beernaardstraat een eenrichtingsfietsstraat en zijn de Rosthoutweg en Brantegemstraat fietsstraten. In een fietsstraat mogen de fietsers niet ingehaald worden door wagens.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *