Prinsenverkiezingk Oilsjt 2024 op zaterdag 07 oktober 2023…

Via de sociale media laat de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) weten dat de komende Prins Carnaval verkiezingen voor 2024 zullen doorgaan op de Grote Markt op zaterdag 07 oktober van dit jaar. “De verkiezing van Prins Carnaval is een uitermate belangrijk momentum voor heel veel Aalstenaars,” zegt D’Haese. Ook voor de lokale horeca is het een top event. In oktober 2022 gebeurde dat voor het eerst op de Grote Markt van Aalst en die formule viel duidelijk in de smaak, een paar eeuwige kritikasters natuurlijk niet te na gesproken. Met tevredenheid blik ik samen met Prins Yordi terug op een schitterende carnavalseditie 2023. Maar carnaval is in deze charmante stad nooit ver weg en de eerste tekenen van vernieuwde carnavalskoorts slaan in minder dan een maand al opnieuw toe. En dat is goed teken.

Voor dit jaar werd de datum geprikt op zaterdag 07 oktober 2023 in een gelijkaardige formule /setting als de afgelopen editie. Het is belangrijk dat de kandidaat-prinsen hier zekerheid over hebben en hun voorbereidingen tijdig kunnen aanvatten. De komende weken voorzie ik alvast een overleg met de tot nu toe 3 – weliswaar nog niet officiële kandidaten – om met hen in de eerste plaats het verloop en het programma verder te bespreken. “Kandidaten Timothy Persoons, Vincent Van Caekenberghe en Stijn Van Der Heyden wens ik bij deze nu reeds alle succes toe in hun streven naar het bereiken van iets wat gerust mag worden omschreven als de meest geambieerde erkenning voor een carnavalist,” zegt D’Haese.

“Samen met de Dienst Evenementen bekijk ik of en hoe we de Grote Markt kunnen beschermen tegen minder gunstige weersomstandigheden. Ook met de locale horeca en het Feestcomité wordt ook hier verder in overleg gegaan. Zaterdag 07 oktober 2023 wordt een hoogdag om nu al vast te pinnen in iedereen zijn/haar Oilsjtersen agenda. En ja, het podium zal ook dit jaar groot genoeg zijn,” zegt een trotse burgervader Christoph D’Haese.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *