Prins Carnaval Aalst 2019 is Bart De Meyst…

In een bomvolle zaal aan de Albrechtlaan te Aalst vond gisterenavond de Prinsverkiezing plaats. Het ging om twee kandidaten die een greep deden naar de scepter, deze keer uit handen gegeven door Prins Alex 2018. Het werd opnieuw een avond vol van Aalsterse klassiekers, maar de hoofdbrok was toch wel de twee shows die te zien waren door Massimo ‘Massi’ Semeraro, 25 jaar oud, en Bart De Meyst die de gezegende leeftijd van 35 jaar heeft. De Meyst die misschien ook meer levensfilosofie kon aan de dag brengen scoorde de meeste stemmen.

Beide kandidaten gaven in de Flora-hallen het beste van zichzelf voor de 4.650 toeschouwers die kwamen opdraven. Massi beet de spits af met een ingetogen show. Naarmate de show op zijn einde liep, knalde hij erop los met odes aan het ‘Oiljsterse DNA’ en de scherpe tong van de Aalstenaars. Massi haalde in totaal 641 punten. Op de kennisproef haalde hij 25 op 50, goed voor 125 punten. De jury gaf hem 194, goed voor 388 punten. Massi kreeg ook 513 sms’en achter zijn naam, goed voor 128 punten.

Bart De Meyst daarentegen begon zijn show met een persoonlijke toets. De rode draad van zijn optreden was het bellekesboek dat vorig jaar verscheen, en op het einde van zijn optreden zelfs helemaal tot leven kwam. Met zijn lied ‘een lach en een traan’, liet hij de Aalstenaar nu al denken aan de popverbranding. Met dit lied besloot Bart dan ook zijn 20 minuten durende  show.  Uiteindelijk kon De Meyst de titel van Prins Carnaval 2019 veroveren. Hij behaalde 897 punten, 256 meer dan tegenkandidaat Massi. Hij scoorde het best op de schriftelijke proef en kreeg ook de meeste punten van zowel de jury als het publiek, en neemt de scepter over van Prins Carnaval 2018, Alex De Kegel.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *