Prijzen uitgereikt van Intergemeentelijke Stappencompetitie…

Vandaag werden in de raadzaal van het gemeentehuis te Haaltert de prijzen uitgereikt van de tweede Intergemeentelijke Stappencompetitie ‘Elke Stap Telt’ door! Deze competitie ging door gedurende de maand mei van dit jaar. De personeelsleden van de lokale besturen van Ninove, Denderleeuw, Geraardsbergen, Haaltert en Lede namen het in deze editie tegen elkaar op. De gemeente Haaltert won dit jaar de beker voor ‘het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag per groep’. De gemeente Denderleeuw nam de beker voor ‘de grootste progressie in het aantal stappen’ mee naar huis.

De lokale besturen engageerden zich in 2021 voor het vierjarig project 10.000 stappen 2.0. Het jaarthema van 2022 is beweegroutes in jouw gemeente. Volgend jaar wordt er ingezet op lokale beweegacties. Op deze manier groeien wij samen naar beweegvriendelijke buurt. Dankzij deze competitie tracht Logo Dender vzw het gemeente- en OCMW- personeel te stimuleren om meer te bewegen en voldoende stappen per dag te zetten. 10.000 stappen per dag levert namelijk significante gezondheidsvoordelen op, zoals een verlaagd risico op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. Elke stap telt en resulteert in een gezonde levensstijl. De Gezonde Gemeenten Denderleeuw, Ninove, Geraardsbergen, Lede en Haaltert gaven in deze editie alvast het goede voorbeeld.

Tijdens de stappencompetitie hielden de deelnemers hun stappen bij aan de hand van een stappenteller, smartwatch of GSM, en werden online geregistreerd. Tijdens de competitie werden de deelnemers wekelijks uitgedaagd door Stan de Stappenman met een leuke, sportieve en gezonde challenge.

Zet jij 10.000 stappen per dag? Probeer de boodschappen te voet te doen, 10 minuten te fietsen (= 1.500 stappen), de trap nemen in plaats van de lift of een wandeling te maken tijdens de middagpauze. Alle andere beelden zijn te zien op onze Facebook-pagina.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *