Preventieve corona-maatregelen te Lede…

Naar aanleiding van de overschrijding van de alarmdrempel in de gemeente Lede is de burgemeester van oordeel dat bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn. “Deze beslissing neemt men in een poging om een tweede corona-golf te voorkomen. “We hopen dan ook dat iedereen zich aan deze beslissing zal houden en zijn/haar steentje bijdraagt om corona te verslaan,” zegt burgemeester Roland Uyttendaele. Om redenen van handhaving van de volksgezondheid worden publiek toegankelijke evenementen inclusief de kermissen, met ingang van 29 juli 2020 tot en met 30 september 2020 verboden.

De wekelijkse markt zal wel nog kunnen plaatsvinden. Jeugdkampen, sportkampen en speelpleinwerking volgens het geldende protocol. Sportwedstrijden volgens het geldende protocol. Opgelet, randevenementen mogen niet worden georganiseerd. De gemeentelijke zalen kunnen niet gehuurd worden, met uitzondering van de gemeentelijke sporthal die uitsluitend toegankelijk blijft voor de organisatie van sportactiviteiten voor de kinderen tot en met 12 jaar. De lopende reservaties worden kosteloos geannuleerd. Er zijn geen indoor sportactiviteiten meer toegelaten in de gemeentelijke sporthal voor mensen, ouder dan 12 jaar tot en met 31 augustus 2020.

Deze maatregelen gelden met ingang van 29 juli 2020 t.e.m. 30 september 2020, met uitzondering van het gebruik van de gemeentelijke sporthal; deze geldt tot en met 31 augustus 2020. Bovenop deze maatregelen herhalen we nogmaals de algemene mondmaskerverplichting op openbare plaatsen in Lede. “We beseffen dat we met deze algemene verplichting strenger zijn dan de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. We zijn echter van oordeel dat deze maatregel in de huidige fase nodig is. Met deze maatregelen wil het bestuur alle burgers en bezoekers beschermen tegen deze hardnekkige pandemie, voegt Roland Uyttendaele er nog aan toe.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *