Politie Geraardsbergen/Lierde lanceert ludieke beloningsactie…

Na de roze Bobette-sleutelhanger pakt de  politiezone Geraardsbergen/Lierde opnieuw uit met een ludieke actie ‘Ik ZAAG graag!’ De Politie Geraardsbergen/Lierde lanceert ludieke beloningsactie in de strijd tegen alcohol én Covid-19! Het valt op: geen grote BOB-affiches langs onze wegen de voorbije juliweken. Tijdens de lockdown en in de wetenschap dat alle grote evenementen niet zouden doorgaan, besliste VIAS om uitzonderlijk geen BOB-campagne te voeren deze zomer. Geen BOB, dus geen alcoholcontroles? Integendeel, politie Geraardsbergen Lierde bijvoorbeeld lanceert haar eigen lokale campagne. Met de ludieke slogan ‘Ik ZAAG graag’ én een bijhorend gadget willen ze het rijden onder invloed aanpakken én iedereen ook wijzen op zijn/haar burgerzin inzake ‘social distancing’!

Bij de politie Geraardsbergen/Lierde houden ze van belonen! Zo lanceerden ze in 2017 – tijdens de zomer BOB – hun eigen roze ‘Bobette’-sleutelhanger. Een gadget om de verantwoordelijke vrouwelijke bestuurders in de bloemetjes te zetten. De actie zorgde voor commotie, in de eerste plaats bij het toenmalige BIVV (nu VIAS) zelf, maar na een goed rondetafelgesprek konden alle partijen én vooral de vrouw achter het stuur de actie smaken. Ook de volgende zomermaanden blijven verstandige chauffeurs in Geraardsbergen en Lierde niet in de kou staan. De politiezone lanceert immers haar eigen campagne, opnieuw eentje waarbij humor wordt gebruikt om de burger te wijzen op zijn verantwoordelijkheid. Met de slogan ‘Ik ZAAG graag!’ – waarbij het letterwoord ‘ZAAG’ staat voor ‘Zonder Alcohol, Afstand Gegarandeerd’ – slaan ze twee vliegen in één klap. Enerzijds wijzen ze erop dat drinken en rijden niet samengaan en anderzijds vragen ze burgers om de nodige 1,5 meter afstand te bewaren om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

“Al vrij snel stond vast dat we een eigen lokale alcoholcampagne zouden lanceren. Toen we ineens de oproep van ‘Vlaanderen Helpt’ zagen passeren met de vraag om te blijven wijzen op ieders burgerzin in de strijd tegen Corona, kregen we het idee om beide te combineren” verduidelijkt commissaris Bert De Mey, sinds eind juni aangesteld als operationeel directeur bij politie Geraardsbergen/Lierde. Een idee omvormen naar een campagne, daarvoor werd de Communicatiedienst ingeschakeld. Wat puzzelen met woorden en de ludieke slogan ‘Ik ZAAG graag – Zonder Alcohol, Afstand Gegarandeerd’ was snel gevonden. De zoektocht naar een bijhorend gadget in de vorm van een ‘zaagje’ (gereedschap) was iets moeilijker. “We zochten naar een gadget dat ook écht een meerwaarde kon zijn op het gebied van Covid-19 bescherming. Uiteindelijk botsten we op de ‘Clean Hands sleutelhanger’, een veiligere manier om objecten in openbare ruimtes zoals deuren en knoppen te gebruiken. De tool maakt het mogelijk om deuren te openen en knoppen in te drukken zonder direct contact met besmettelijke oppervlakken” zegt communicatieverantwoordelijke Karolien De Turck.

Ook gloednieuw korpschef Patrice De Mets – die heel binnenkort officieel de eed zal afleggen – is heel enthousiast over deze campagne. “Wanneer mensen een glas te veel op hebben, zijn ze vaak minder geremd waardoor ook de afstandsregels minder strikt worden opgevolgd. Toch is het cruciaal om afstand te blijven bewaren om onszelf en anderen te beschermen.” Zowel burgemeester De Padt als burgemeester Soetens treden de nieuwe korpschef hierin bij: “Nu de tweede coronagolf op ons afkomt, heeft elke individuele burger een levensbelangrijke rol. Door de huidige maatregelen strikt op te volgen kunnen we het tij nog keren. Deze actie bundelt mooi wat we onze burgers willen vragen: blijf vooral in je bubbel en ga je buiten, doe het dan veilig! Zorg voor een BOB én bewaar afstand!” Wie dit leuk én veilig gadget binnenkort aan zijn sleutels wil hebben, zal dus voorbeeldig gedrag moeten tonen. Politie Geraardsbergen/Lierde zal dit ‘hebbeding’ vanaf begin augustus overhandigen aan chauffeurs die ‘Safe’ zijn én plechtig beloven om de 1,5 meter afstand ook in de toekomst te respecteren.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *