Politie deed alcoholcontroles tijdens het voorbije weekend…

In het kader van het ‘weekend zonder alcohol’ werden er op zaterdag 19 en zondag 20 juni verschillende dispositieven opgesteld op het ganse grondgebied van de politiezone van Ninove. Tijdens deze alcoholactie werden er in totaal 61 voertuigen en hun bestuurders grondig gecontroleerd. Er werden 9 processen-verbaal opgesteld. Tijdens dit ‘weekend zonder alcohol’, dat kadert in de BOB-zomercampagne, zette de politie Ninove, zowel op zaterdag als op zondag, twee verkeersploegen in. Deze keer werd er niet gewerkt met grote dispositieven, maar de patrouilles verplaatsten zich ongeveer elke dertig minuten naar een andere locatie.

Op zaterdag zijn we in de loop van de avond letterlijk uitgeregend. Het hevige onweer maakte het nagenoeg onmogelijk om nog controles uit te voeren. Het voertuigenverkeer was door het onweer ook gereduceerd tot een minimum. In totaal controleerden we over het ganse weekend heen 61 voertuigen en hun inzittenden. Slechts 1 bestuurder blies positief. De buitenlander diende onmiddellijk een boete te betalen van 1260 euro. De man kon geen boorddocumenten voorleggen en na contact met het Parket werd zijn voertuig onmiddellijk getakeld.

Op zondag troffen we een voertuig aan waar 3 van de inzittenden in het bezit waren van verdovende middelen. De jongeren werden mee genomen naar het politiecommissariaat voor afhandeling van het dossier. Tijdens het weekend werden nog volgende pv’s opgesteld: – 1 pv gebruik GSM achter het stuur – 1 pv niet-verzekering, niet inschrijving en niet in bezit rijbewijs – 1 pv vervallen technische keuring – 1 pv alcoholintoxicatie – 3 pv’s bezit van verdovende middelen (cannabis).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *