Politie controleerde op ‘snelheid met onderschepping’…

In het kader van het thema ‘Snelheid met onderschepping’ controleerde de politie van Ninove op ‘snelheid met onderscheiding in het verkeer. Hierbij werden 1284 voertuigen in de vier gemeenten, Meerbeke, Outer, Denderwindeke en Voorde gecontroleerd. In totaal werden 181 overtredingen vastgesteld. Op de Edingsesteenweg in Meerbeke waar de maximum toegelaten snelheid 70 km/u bedraagt werden 599 voertuigen gecontroleerd. Hierbij mogen 54 personen zich verwachten aan een proces verbaal, wat overeenstemt met 9,1 % van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. Ter hoogte van de Aardeweg in Outer controleerde men 145 voertuigen. Hier liepen er 28 personen tegen de lamp, goed voor 19,3 % van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Op de Heirbaan in Denderwindeke controleerde men 237 voertuigen. De politie stelde 22 processen verbaal op, goed voor 9,3 % van de gecontroleerde wagens. De hoogst gemeten snelheid was hier 69 km/u. En tot slot op de Geraardsbergsesteenweg te Voorde werden 303 voertuigen gecontroleerd. Jammer genoeg werden hier 77 chauffeurs betrapt op overdreven snelheid, wat overeenstemt met 25,4 % van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was hier 77 km/u.

Op de Edingsesteenweg te Ninove werd een motorfiets geflitst tegen een gemeten snelheid van 116 km/u waar een maximum toegelaten snelheid van 70 km/u van toepassing is. Twee geflitste voertuigen bleken na controle niet in orde te zijn met de technische keuring van het voertuig. Verder werden enkele processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor technische defecten aan het voertuig.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *